(foto/video) Premieră mondială: Porsche Panamera Sport Turismo

Porsche extinde gama de modele Panamera prin introducerea noii versiuni Sport Turismo.

Noul Porsche Panamera Sport Turismo va debuta la Salonul Auto de la Geneva în cinci versiuni de putere, comenzile pot fi perfectate deja, iar debutul în showroom-urile europene este programat pentru octombrie 2017.

Din punct de vedere tehnologic sau al designului, noul Porsche Panamera Sport Turismo utilizează toate inovațiile lansate pe noua generație Panamera lansată anul trecut.

Aici putem menționa Porsche Advanced Cockpit, sistemul de asistență InnoDrive, cruise controlul adaptiv, roți directoare spate, sistemul de tracțiune integrală care este oferit standard pe toate versiunile, sau suspensia pneumatică oferită și ea standard pe versiunile S.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noul Porsche Panamera – Premieră

Cât privește dimensiunile noii Panamera Sport Turismo, aceasta ajunge la 5.049 mm în lungime, are o înălțime de 1.428 mm și o lățime de 1.937 mm.

Asta înseamnă că în comparație cu Panamera, noul Sport Turismo este doar mai înalt cu 5 mm.

În interior, noul Sport Turismo adoptă aceeași planșă de bord, volan și tunel central ca pe Panamera, marea diferență fiind pe bancheta din spate unde standard pot lua loc trei pasageri. Locurile laterale de pe bancheta spate în continuare își păstrează profilul sportiv, în timp ce pe mijloc mai poate lua loc un pasager.

Opțional însă, Panamera Sport Turismo poate fi dotată doar cu două locuri spate.

O tehnologie absolt nouă care a debutat pe Panamera Sport Turismo este spoilerul retractabil de pe acoperiș.

În dependență de modul de rulare sau viteză, spoiler-ul retractabil selectează poziția potrivită astfel încât mașina să beneficieze de un consum mai mic de combustibil, sau să beneficieze de o forța de apăsare a aerului de 50 de kilograme pe axul din spate.

Practicabilitatea este un alt atu al modelului. Mulțumită noii forme a spatelui, portbagajul măsoară 520 de litri și poate crește prin rabatarea scaunelor spate până la 1.390 de litri.

Porsche Panamera Sport Turismo este disponibilă deja pe piață în versiunile: Panamera 4 Sport Turismo (330 cai putere), Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo (462 cai putere), Panamera 4S Sport Turismo (440 cai putere),  Panamera 4S Diesel Sport Turismo (422 cai putere) și Panamera Turbo Sport Turismo (550 cai putere).

În Moldova vor fi disponibile toate versiunile, mai puțin 4S Diesel. Prețul de start în țara noastră începe de la 88.100 euro pentru noul Porsche Panamera Sport Turismo.

Mai exact, preţurile de start vor fi:

  • Porsche Panamera 4 Sport Turismo – 3.0L/V6/330 CP/450 Nm/tracţiune integrală/transmisie PDK cu opt trepte – 88.100 euro
  • Porsche Panamera 4 e-Hybrid Sport Turismo – 2.9L/V6/462 CP/700 Nm/tracţiune integrală/transmisie PDK cu opt trepte – 100.400 euro
  • Porsche Panamera 4S Sport Turismo – 2.9L/V6/440 CP/550 Nm/tracţiune integrală/transmisie PDK cu opt trepte – 107.200 euro
  • Porsche Panamera Turbo Sport Turismo – 4.0L/V8/550 CP/770 Nm/tracţiune integrală/transmisie PDK cu opt trepte – 147.000 euro

Galerie Foto

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/