Peste 18 mii de ţigări, descoperite la vamă: Făptaşii voiau să le scoată ilegal din ţară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 18 mii de țigări au fost depistate de către oamenii legii prin intermediul a trei tentative de scoatere ilegală din țară a țigaretelor nedeclarate.

Primul caz a fost înregistrat la portul vamal Sculeni, unde au fost găsite 8 000 de țigarete mărcile „Rothmans” și „Prefect”, cu timbre de acciz al Republicii Moldova. Bunurile erau camuflate în spațiul intertavan al unui autocar de pe ruta Bălți-București.

Tot de către vameșii de la Sculeni a fost prevenită ieri o altă tentativă de trecere ilegală, pe acest caz fiind cercetat un locuitor al raionului Ungheni, în vârstă de 35 de ani. În mașina acestuia, în locuri special amenajate, vameșii au găsit ascunse 4 100 de țigarete în asortiment.

În cel de-al treilea caz, ţigările au fost reținute de către inspectorii vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău. Depistarea a avut loc în cadrul scanării bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Lisabona, procedură care a relevat prezența a 6 000 de țigarete „Marlboro” în valiza unui cetățean al Portugaliei, de 42 de ani.

Țigările găsite au fost ridicate în vederea confiscării, iar făptaşii riscă achitarea unei amenzi de 3 000 de lei fiecare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...