Președintele FIFA vrea „9 sau 10″ echipe din Africa la Cupa Mondială

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele FIFA, Gianni Infantino, dorește ca Africa să fie reprezentată de „9 sau 10” selecționate la Cupa Mondială de fotbal, începând cu ediția 2026, informează AFP.

„Din cele 48 de echipe prevăzute pentru Mondialul din 2026, 9 sau 10 vor fi africane. Vom lucra la acest lucru”, a declarat Infantino în cursul unei conferințe de presă care a avut loc marți în capitala Mauritaniei, Nouakchott.

Creșterea numărului de participate la acest „eveniment mondial major” va atrage „investiții mai mari în lume, în special în Africa”, a adăugat conducătorul fotbalului mondial, care a efectuat o vizită de câteva ore în Mauritania.

„Vom oferi tuturor dreptul de a visa și nu este un mijloc mai bun de a face să viseze decât participarea la un eveniment atât de major”, a mai spus Infantino, prezent la Nouakchott în cadrul unui turneu african, care a cuprins și Nigerul.

Africa vrea să profite de această mărire la 48 a numărului de participante la Cupa Mondială, începând din 2026, pentru a beneficia de 10 locuri în competiție, a explicat Infantino, pe 22 februarie la Johannesburg, în cursul unei întrevederi cu conducătorii mai multor federații africane.

În formatul actual al Cupei Mondiale, cu 32 de echipe, continentul african beneficiază de numai 5 locuri.

Țara gazdă a turneul final al CM din 2026 va fi cunoscută în mai 2020.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...