Putin afirmă că Rusia nu a avut niciodată un program de dopaj susținut de stat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia nu a avut niciodată un program de dopaj susținut de stat, a afirmat miercuri președintele rus Vladimir Putin, după ce Asociația Organizațiilor Naționale Anti-Doping (NADO) a solicitat o interdicție temporară pentru Rusia în sportul internațional, informează Reuters.

„În Rusia nu am avut niciodată, nu avem și sper că nu vom avea un program de dopaj sponsorizat de stat. Dimpotrivă, va exista doar o luptă împotriva dopajului”, a declarat Putin pentru televiziunea din țara sa, cu ocazia unei vizite în orașul siberian Krasnoiarsk.

Liderul de la Kremlin a precizat însă că au existat cazuri individuale de dopaj sportiv în Rusia, în trecut, lucru care arată că sistemul aflat în vigoare până acum nu a funcționat, fiind necesară implementarea unui nou sistem, scrie Agerpres.

Asociația Organizațiilor Naționale Anti-Doping a solicitat, în luna ianuarie, o suspendare a Rusiei din toate competițiile sportive internaționale, până când această țară va putea demonstra că a implementat și aplicat un sistem credibil antidoping.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...