Regimurile separatiste din estul Ucrainei au anunțat „naționalizarea” întreprinderilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regimurile separatiste „DNR” și „LNR” au introdus, începând cu 1 martie, așa-numita administrare externă asupra tuturor întreprinderilor ucrainene din teritoriile controlate în Donbass.

Decizia a fost anunțată de liderii republicilor autoproclamate, ca răspuns la blocada impusă de activiștii ucraineni pe calea ferată, transmite Unian.

„Trebuie să declarăm că, în cazul în care blocada nu este sistată până la 00:00 (1 martie 2017), vom introduce „administrare externă” la toate întreprinderile aflate sub jurisdicția ucraineană și care funcționează în „DNR” și „LNR”, au declarat într-un comunicat liderii rebelilor – Alexander Zaharcenko și Igor Plotnițki, scrie paginaderusia.ro.

Separatiștii au anunțat că vor reface toate procesele de producție astfel încât să orienteze întreprinderile din Donbass către piețele din Rusia și alte țări străine.

Purtătorul de cuvânt al Krmelinului, Dmitri Peskov a declarat cu această ocazie că: „într-o anumită măsură, putem înțelege acțiunile conducerii acestor regiuni (DNR-LNR), care, încă o dată, sunt respinse de statul lor. Este vorba despre viața a mai multe milioane. Desigur, oamenii trebuie sa supraviețuiască”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...