O persoană a murit iar alte trei rănite într-un incendiu produs în regiunea Harghita, România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O persoană a murit și alte trei au fost rănite, la Vlăhița, în noaptea de marți spre miercuri, într-un incendiu care le-a cuprins locuința.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că incendiul a cuprins o casă din orașul Vlăhița, unde locuiau șapte persoane, scrie Agerpres.

Șase dintre persoane au reușit să iasă singure din casa cuprinsă de flăcări, dar a șaptea, o bătrână de 82 de ani, a fost găsită carbonizată, în cameră, lângă pat.

Din cele șase persoane care au ieșit din locuință, trei au fost rănite și au fost transportate la spital.

Potrivit sursei citate, o femeie de 44 ani, cu arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul membrelor inferioare și un bărbat de 56 ani, care a suferit arsuri de gradul 2 și 3 la cap și membre superioare, au fost transportați cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc.

De asemenea, un tânăr de 16 ani, care prezenta suspiciuni de intoxicație cu monoxid de carbon a fost preluat de un echipaj SMURD și a fost transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

Pentru stingerea focului au acționat două echipaje de pompieri profesioniști, de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale și pompieri voluntari de la serviciul pentru situații de urgență din Vlăhița, cu alte două autospeciale.

În incendiu a ars casa de locuit construită din lemn, cu acoperiș din țiglă, pe o suprafață de 70 de metri pătrați, o anexa gospodărească și un autoturism neînmatriculat.

Focul a izbucnit, cel mai probabil, de la scânteile care au căzut din soba metalică și care au aprins un covor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...