Ucraineni cu documente false la frontiera Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei cetăţeni ai Ucrainei sunt cercetaţi pentru folosirea actelor oficiale false. Aceştia au fost depistaţi de polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD.

Potrivit oamenilor legii, prin punctul de trecere „Criva” s-a prezentat un ucrainean, la volanul unui Opel, înmatriculat în Polonia. La verificarea documentelor, polițistul a observat mai multe elemente în procură, care nu corespund unui act autentic.

Cercetările adiționale au confirmat bănuielile angajatului poliției, împuternicirea notarială s-a adeverit a fi falsificată.

La trei ore diferență, prin același punct de trecere, oamenii legii au identificat al doilea cetățean al Ucrainei, care a prezentat la control document falsificat pentru Mercedes-ul condus. Mai mult, din verificările adiționale s-a aflat că mașina a fost înregistrată pe numele a mai multor persoane în perioade scurte de timp.

Cea de-a treia încălcare a fost înregistrată în punctul de trecere „Briceni”, unde s-a prezentat un Volkswagen Polo, cu numere de înmatriculare poloneze.

Autoturismul era condus de o ucraineancă. După verificarea documentelor de călătorie au fost supuse controlului actele mijlocului de transport. În rezultat, oamenii legii au constatat că procura, perfectată pe teritoriul Poloniei avea semne vădite de falsificare.

Șoferița a declarat că nu știa despre falsul depistat, deoarece documentul i-a fost perfectat prin intermediul unor persoane străine.

Documentele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele riscă amenzi în mărime de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...