Au sustras tehnică din biblioteci în valoare de peste 270 de mii. Ce riscă cinci tineri din Soroca și Hîncești

20170228_132125

Cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, membri ai unui grup infracțional, originari din raionul Soroca şi Hînceşti, sunt cercetați penal pentru comiterea mai multor furturi din biblioteci, de unde au sustras computere, boxe, imprimante, căști cu microfon, etc. Prejudiciul se ridică la circa 270 000 lei.

Ca urmare a acțiunilor comune întreprinse de angajaţii Inspectoratului de poliţie Soroca, Hîncești, Inspectoratul Naţional de Investigaţii, BPDS „ Fulger” şi Direcţiei de poliţie a mun. Chişinău, membrii grupului au fost reţinuţi iar o parte din bunuri recuperate.

Astfel, polițiștii au stabilit că tinerii activau pe teritoriul raionului Soroca (satele Racovăţ, Redi Cereşnovăţ, Stoicani, Vărăncău şi Vasilcău,) din luna octombrie 2016, timp în care ar fi comis șase furturi din biblioteci dintre care unul dintr-un oficiu medical. Suspecții acționau noaptea, prin forţarea uşilor şi tăierea lacătelor. Ulterior, unele dintre bunuri au fost vândute în municipiul Chișinău și prin intermediul internetului.

Audiați, suspecții şi-au recunoscut vina, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 până la 10 ani.

Un membru al grupului a fost arestat pentru 30 de zile, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente