Franţa îl vrea pe Obama preşedinte: Petiţia pentru candidatura acestuia a strâns peste 40.000 de semnături

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 40.000 de persoane au semnat o petiţie în încercarea de a-l convinge pe Barack Obama, fostul preşedinte al SUA, să candideze la preşedinţia Franţei, informează presa internaţională.

Campania neoficială a fost susţinută masiv, în pofida faptului că ar fi imposibil pentru fostul preşedinte american să candideze la preşedinţia statului francez.

Organizatorii au răspândit postere ale campaniei în întreaga capitală franceză. Se aşteaptă ca petiţia să fie semnată de aproximativ un milion de persoane, până la sfârşitul lui martie, potrivit Mediafax.

„Francezii sunt pregătiţi să facă schimbări radicale, este bine pentru că avem idei radicale să le propunem”, potrivit unui comunicat al organizatorilor, ce promit să scoată Franţa din ”letargie”.

Numind actuala campanie prezidenţială un „eşec”, grupul susţine că Barack Obama „are cel mai bun curriculum vitae din lume potrivit acestei slujbe”, un sentiment împărtăşit de alte 42.365 de persoane.

Organizarea acestei campanii are loc după ce sondajele au desemnat-o câştigătoare pe candidata de extremă-dreapta, Marine Le Pen, în primul scrutin electoral, care va avea loc în luna aprilie, aşteptându-se însă ca aceasta să piardă în turul al doilea în faţa rivalului său, Emmanuel Macron, fost ministru al Economiei, ce a demisionat în luna august.

Campania acestuia a fost afectată la începutul lunii februarie, după ce a fost nevoit să nege zvonurile în privinţa unei aventuri homosexuale extraconjugale.

Pe de altă parte, Marine Le Pen este suspectată că a comis fraude cu fonduri ale Parlamentului Uniunii Europene, prejudiciul fiind estimat la 340.000 de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...