Cererea privind anularea ordonanţei de punere sub învinuire a lui Renato Usatîi, respinsă de Judecătoria Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cererea privind anularea ordonanței procurorului general de punere sub învinuire a primarului de Bălţi, Renato Usatîi a fost respinsă de magistrații de la Judecătoria Chișinău.

Judecătorul a catalogat plângerea avocaților ca fiind neîntemeiată. Procurorii spun că decizia Judecătoriei Centru este complet legală, iar ceea ce încearcă avocații este să facă un show mediatic.

„Eu consider că hotărârea a fost absolut obiectivă, în circumstanțele în care majoritatea cererilor depuse de către partea apărării au fost admise. În acest sens au fost prezentate atât probe din cadrul dosarului penal, cât și prezența anumitor participanți vizați la reluarea urmăririi penale. Considerăm că la această etapă se întreprind toate măsurile legale, impedimente sunt formate doar de către partea apărării”, a declarat procurorul Vitalie Busuioc.

Avocații lui Usatîi spun că decizia judecătorului a fost absolut ilegală și că nu a fost o surpriză. Apărătorii lui Usatîi mai spune că vor ataca hotărârea la Curtea de Apel, apoi se vor adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Ar fi bine să întrebați procurorul de ce pe parcursul a șase luni de zile, pe cauza penală sunt arestate trei persoane și până în prezent nu s-a efectuat nicio urmărire penală. Să-l mai întrebați pe domnul procuror dacă este compatibil de a cerceta cauza penală în cazul în care dumnealui face parte din completul de procurori care a cercetat și s-a pronunțat cu ordonanța de încetare a urmăririi penale în privința lui Gorbunțov, atunci când Renato Usatîi a fost în calitate de parte vătămată”, a declarat avocatul Anatolie Istrate.

Într-un apel video, liderul formațiunii Partidul Nostru l-a întrebat pe procurorul Busuioc de ce nu zboară la Moscova, pentru ai organiza un interogatoriu. Usatîi spune că toate dovezile care au fost prezentate organelor de drept din România și din Marea Britanie arată că, comanditarul omorului lui Gorbunțov este oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Sindicatul de Killeri, care se ocupa de omorurile la comandă prin țările din UE este organizat de Plahotniuc și oamenii lui. Mai devreme sau mai târziu bomba atomică va exploda”.

Amintim că, la sfârşitul lunii octombrie, Judecătoria sectorului Centru a emis mandat de arestare pe numele lui Renato Usatîi. Acesta este suspectat că l-ar fi deposedat de imobil pe omului de afaceri rus Gherman Gorbunţov, după care ar fi comandat omorul acestuia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...