Cel mai talentat fotbalist german, aproape de retragere la 24 de ani; Ce se întâmplă cu Gotze

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jucătorul Borussiei Dortmund, Mario Gotze, va rata, probabil, restul sezonului, din cauza unor tulburări de metabolism, a anunţat clubul german, într-un comunicat. Se pare, însă, că situaţia e mai gravă, iar fotbalistul care a adus titlul mondial Germaniei în 2014 ar suferi de hipotiroidie, aceeaşi afecţiune care i-a grăbit finalul carierei brazilianului Ronaldo.

Fotbalistul de 24 de ani, autorul golului prin care Germania a învins Argentina cu 1-0 în finala Cupei Mondiale 2014, în prelungiri, a acuzat probleme musculare în ultimele luni şi a făcut mai multe teste pentru depistarea cauzelor posibile.

Analizele au indicat tulburări metabolice, ceea ce a impus retragerea jucătorului de la antrenamente pentru o perioadă nedeterminată.

Potrivit cotidianului AS, există indicii care ar arăta că Gotze suferă de hipotiroidie, afecţiunea din cauza căreia brazilianul Ronaldo a fost nevoit să-şi încheie cariera.

„În urmă cu patru ani, când eram la Milan, am descoperit că am o afecţiune numită hipotiroidie, care încetineşte metabolismul. Pentru a o controla, ar fi trebuit să iau anumiţi hormoni care nu sunt permişi în fotbal din cauză că se află pe lista substanţelor interzise.

Multora ar trebui să le pară rău pentru că au glumit pe seama greutăţii mele, dar nu am nimic de reproşat nimănui. Am vrut soar să clarific acest aspect în ultima zi a carierei mele”, spunea Ronaldo, când şi-a anunţat oficial retragerea, în 2011.

În 2017, Mario Gotze a jucat doar 24 de minute, în remiza pe care Dortmund a obţinut-o pe terenul lui Mainz, scor 1-1. În total, în acest sezon, mijlocaşul are 11 apariţii în Bundesliga. A fost titular în nouă rânduri şi integralist în doar patru meciuri.

„Urmez un tratament şi voi face tot ce îmi stă în putere pentru a reveni la antrenamente şi să-mi ajut echipa să-şi atingă obiectivele cât mai curând”, a fost declaraţia oferită de Gotze.

Hipotiroidia apare când glanda tiroidă produce cantităţi mai mici de hormoni tiroidieni decât ar fi necesari organismului, ceea ce duce la încetinirea mai multor funcţii ale organismului. Printre simpotime se numără oboseala, problemele musculare, depresia şi creşterea în greutate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...