(FOTO) Top 8 plante care purifică aerul din casă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Plantele de interior te pot ajuta sa păstrezi în casă un aer proaspăt și curat. Deși e de necrezut, aerul din interiorul locuințelor noastre este mult mai poluat decât cel din exterior. Conform portalului sfatulparintilor.ro, printre plantele care purifică în mod deosebit aerul din locuință, se numără:

Aloe Vera
Iubitoare de soare, Aloe Vera filtrează aerul din casă de substanțe precum benzenul și formaldehidele – substanțe emanate de produsele chimice de curățat sau de vopsele. Planta de Aloe este o alegere inteligentă pentru ferestrele bine iluminate, din bucătarii.
cats

Gerbera
Aceasta plantă deosebită curăță aerul de substanțe precum tricoloretilena (gasită în produsele de curățat), benzen (din cernele și vopsele. Poți așeza un ghiveci cu o Gerberaa în locul în care ții mașina de spălat.
cats

Limba Soacrei
Este o plantă care filtrează chimicalele aflate în produsele de curățat, hârtia igienică, șervețelele igienice și produsele de curățat. Poți așeza un ghiveci cu Limba Soacrei în baie, întrucât aceasta iubește umezeala.
cats

Crizantema
Această floare face mai mult, decât să dea o altă aură încăperii. Crizantema ajută la filtrarea aerului din interior de benzen (conținut în vopsele, produse din plastic, lipici, detergenți). Trebuie așezată cât mai aproape de lumina soarelui.
cats

Dracaena cu margini roșii
Această plantă, care poate crește înaltă până la tavan, curăță aerul din casă de xilen, tricloretilena sau formaldehide.
cats

Azalee
Această floare superbă te scapă de formaldehide și este recomandată pentru încăperi închise, dar luminoase.
cats

Filodendron cu frunze în formă de inimă
Această plantă agățătoare nu este o opțiune dacă ai copii sau animale de companie, întrucât frunzele ei sunt otrăvitoare. Totodată, poate fi ideală pentru birouri, întrucât filtrează compușii chimici volatili, și formaldehidele.
cats

Crinul Păcii
Acestă plantă are nevoie de umbră și de irigare săptămânală. Ea curăța aerul de compușii chimici volatili: formaldehide, benzen, tricoloretilenă, dar și de toluen sau xilen.
cats


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...