Chiril Gaburici este dat în căutare de FSB. Iată ce spune fostul premier de situația creată

Gaburici

Fostul prim-ministru, Chiril Gaburici este dat în căutare de Serviciul Federal de Securitate al regiunii Moscova pentru trecerea ilegală a frontierei și falsificarea documentelor, potrivit Centrului de Gestionare a Investigațiilor.

Dosarul penal a fost dechis în 2011, pe când deținea funcția de director al companiei de telefonie mobilă Moldcell. Ulterior, în 2015 Chiril Gaburici a fost numit prim-ministru al Moldovei, a întreprins vizite oficiale și s-a văzut și cu oficialii ruși.

Sursa citată specifică că pe numele acestuia este deschis dosarul penal cu nr. 958. Iar, Gaburici este listat în bazele de date de căutare sub două patromnimice diferite: Vasile și Valeriu.

Contactat de diez.md Gaburici a comentat stuația afirmând că este doar un zvon. „În mod normal, nu ar trebui să comentez zvonuri și informații din surse dubioase. Obiectiv, dacă ar exista o astfel de situație – eu aș fi știut și ar fi existat restricții de un anume fel. În același timp, eu nu am nici un fel de restricții, am deplasări dese în diferite țări, discuții cu parteneri de afaceri și reprezentanți ai autorităților”, a declarat fostul premier.

Chiril Gaburici a deținut funcția de prim-ministru al Moldovei în perioada 8 februarie – 22 iunie 2015. Acesta și-a dat demisia după scandalul legat de faptul că acesta nu ar avea diploma de BAC. În acest sens a fost deschis și un dosar penal, care a fost, la scurt timp, închis.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente