Năstase, despre absolvirea lui Shor de vină: Plahotniuc nu a înţeles că societatea nu este naivă să creadă în spectacolele lui

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorul general nu doar confundă importante instituții de drept penal, el tratează societatea cu un cinism însușit de la cel care la desemnat și beneficiază de serviciile sale criminale. Aceasta este reacția liderului PPDA Andrei Năstase la afirmațiile procurorului general, Eduard Harunjen, precum că Ilan Shor și-a ispășit vina prin autodenunțul scris împotriva fostului prim-ministru Vlad Filat.

Năstase spune că atât coordonatorul (Vladimir Plahotniuc – n-r), cât şi procurorul coordonat nu au înţeles că societatea nu e atât de naivă să se mulțumească cu anchetări, rețineri, arestări, condamnări spectaculoase ale oponenților politici sau ale complicilor penali ai lui Plahotniuc.

„Nici măcar toxica lui persoană nu este preocuparea noastră ostentativă. Sunt sigur, la fel ca și mine, societatea noastră nu de vedetă e preocupată. Mai întâi de toate ne preocupă recuperarea miliardelor furate, oprirea furturilor și atacurilor raider asupra instituțiilor economice și financiare de stat și private, de eliberarea din captivitate a instituţiilor de drept, de reglementare și de presă, de un trai decent cu destule locuri de munca bine plătite, cu servicii medicale și educație accesibile și eficiente”, a scris liderul PPDA într-o postare pe Facebook.

Citește și: Shor scapă nepedepsit în dosarul Filat; Reacţia dură a Maiei Sandu

De menţionat că, Eduard Harunjen a declarat luni, în cadrul unui interviu pentru portalul Newsmaker.md, că Ilan Șor, care a depus mărturie împotriva lui Filat și a mărturisit că a dat mită, nu a fost pedepsit pentru că și-a ispășit vina prin autodenunț.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...