(foto) Premieră mondială: Mitsubishi Eclipse Cross – maşina care va umbri concurenţa

Compania Mitsubishi a dezvăluit informaţii oficiale şi o galerie de imagini cu noul său model din categoria SUV-urilor compacte Eclipse Cross. Maşina este poziţionată ca un rival pentru bestseller-ul Nissan Qashqai.

Numele său tradus din engleză înseamnă “eclipsă” sau “a lăsa în umbră, în întuneric”. Se pare că niponii au ales un nume corect pentru modelul pe care îl vor folosi pentru a pune în umbră concurenţa.

Producătorul menţionează că designul noului său model este unul “iute” şi “dinamic”. Acest caracter l-a primit de la forma coupe a liniei acoperişului, dar şi a caroseriei cu forme musculoase în zona aripilor.

Partea frontală este făcută în stilul concepției Dynamic Shield, care nu este doar frumoasă, ci şi oferă o protecţie pentru pietoni datorită formelor.

Potrivit unor informaţii neoficiale, dimensiunile îi sunt următoarele: lungime – 4.405 mm, lăţime – 1.805 mm, înălţime – 1.685 mm, ampatament – 2.670 mm. Garda la sol nu este specificată în comunicatul oficial de presă.

Gama de motoare însă va fi reprezentată de un agregat pe benzină de 1.5 litri cu injecţie directă, cuplat la un variator, dar şi un turbodiesel de 2.2 litri care va lucra cu o transmisie automată cu opt trepte.

Sistemul de tracţiune integrală Super All-Wheel Control (S-AWC) este realizat printr-un ambreiaj controlat electronic, care la necesitate va conecta şi roţile posterioare.

Există şi un sistem de control al tracţiunii integrale numit Active Yaw Control (AYC). Acesta va urmări momentul de rotaţie şi va acţiona selectiv frânele pentru a menţine stabilitatea.

Interiorul este scos în evidenţă prin mai multe linii orizontale, cu inserţii metalice şi o schemă de culori neagră-argintie.

Noul sistem multimedia dispune de un ecran al sistemului multimedia, amplasat pe consola centrală, care poate fi controlat şi cu un touchpad pe tunelul central. Acesta suportă interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto. Şoferul va avea parte şi de asistenţa unui head-up display.

Caracterul sport mai este oferit şi prin padelele de comutare a treptelor din spatele volanului.

Premiera mondială a modelului va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, iar vânzările vor începe abia în 2018.

Cmentariile sunt închise