A doua tranşă din împrumutul de 150 de milioane de euro din partea României a ajuns la Chişinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România a transferat, cu o lună mai devreme, a doua tranșă de 50 de milioane de euro din împrumutul ratificat în 2016, în sumă de până la 150 de milioane de euro, anunţă ministerul Finanțelor.

Guvernul României a acordat țării noastre a doua tranșă din împrumutul rambursabil, după ce în luna ianuarie 2017, Ministerul Finanţelor din Republica Moldova a transmis Ministerului Finanţelor Publice din România o scrisoare oficială prin care solicită modificarea datei de eliberare a celei de-a doua tranşe de 50 milioane de euro din 31 martie 2016 în data de 27 februarie 2017.

Astfel, ministerul Finanţelor Publice al României a efectuat eliberarea tranșei a doua din cadrul Acordului, în valoare de 50 milioane de euro, echivalent a 1 miliard 63 de milioane de lei moldoveneşti.

Mijloacele respective au fost înscrise în contul valutar al Ministerului Finanţelor al Republicii Moldova deschis în Banca Naţională a Moldovei.

Asistenţa financiară rambursabilă va fi utilizată pentru finanţarea programelor de cheltuieli prevăzute în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...