Un inspector de mediu, înjurat și îmbrâncit de mai mulți comercianți de ghiocei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Înjurat ca la ușa cortului. Este vorba despre un inspector de mediu care a prins mai multe persoane comercializând ghiocei pe marginea traseului Chișinău – Orhei.

Unii comercianți i-au spus inspectorului că dacă nu le va permite să vândă ghiocei, o să taie pădurile pentru a avea cu ce trăi. Totodată, acesta a fost amenințat că va rămâne cu mașina deteriorată.

Inspectorul a fost nevoit să solicite ajutorul unui echipaj de poliție pentru a calma spiritele. Incidentul a fost surprins de camerele de luat vederi, iar ulterior imaginile au fost postate pe o rețea de socializare de către șeful Inspectoratului Ecologic de Stat, Valeriu Nani.

Astfel, Nani spune că a vrut să arate prin ce umilințe trec unii inspectori de mediu pentru a ocroti mediul înconjurător, dar şi cât de „degradaţi în exprimare şi acţiuni” pot fi unii concetăţeni, în timp ce încalcă legea.

Vezi video aici.

Persoanele care colectează şi vând ghiocei, brânduşe şi flori de primavară riscă să primească amenzi de până la 2000 de lei. Codul Contravenţional prevede sancţionarea celor care vând florile de primăvară incluse în Cartea Roşie.

Instituțiile responsabile efectuează razii atât în oraşe, cât şi pe marginea traseelor, unde de obicei sunt vândute florile.

În ultima ediţie a Cărţii Roşii, editată în anul 2002, pe lângă ghiocei şi brânduşe au fost incluse și alte peste 120 de plante.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...