Comercianții protestează din nou: Zeci de persoane s-au adunat în fața Parlamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce acum câteva zile au blocat intersecția străzii Tighina cu bul. Ștefan cel Mare, zeci de comercianți protestează astăzi în fața Parlamentului.

Aceștia au venit cu pancarte pe care scrie „Aparat de casă NU”. „Vrem să muncim și noi în țară”.

Manifestanții spun că vor ca aparatele de casă și de control să fie scoase, în schimb ei sunt gata să plătească o taxă anuală.

„Noi am venit să fim auziți de domnii parlamentari că nu putem lucra cu aparate de casă în hala de carne. Noi suntem de acord să plătim, numai că în alt mod. E imposibil de lucrat cu aparat de casă”, spune un protestatar.

„Cerem să se scoată aparatul de casă. Noi lucrăm cu carnea și e plină de grăsime și sânge. Alternativă avem, ca să ne dea voie să lucrăm cum am lucrat și să plătim impozit ca persoană fizică la stat”, a afirmat un alt comerciant.

Protestării acuză guvernarea că prin sancțiuni încearcă să astupe gaura din bugetul de stat, formată în urma furtului miliardului, iar amenzile pe care le primesc sunt de la 1000 de lei în sus.

„Acum cu miliardul furat din țară, numai amenzi ne așteaptă”, se plâng manifestanții.

Amintim că, săptămâna trecută zeci de comercianţi au protestat la intrarea în Piaţa Centrală. Ei au blocat circulaţia rutieră pe strada Tighina şi b-dul Stefan cel Mare.

506

505


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...