Un tânar de 25 de ani, inculpat pentru neglijenţă la volan după incidentul rutier de la New Orleans

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Neilson Rizzuto, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a fost pus sub acuzare pentru neglijenţă la volan şi fugă de la locul accidentului, după ce a intrat cu o camionetă în mulţimea care asista la o paradă în oraşul New Orleans, rănind 28 de persoane, informează site-ul postului de televiziune CNN.

Pe numele bărbatului au fost formulate două capete de acuzare de neglijenţă la volan de gradul I soldată cu vătămarea mai multor persoane, un cap de acuzare de conducere imprudentă şi un altul pentru fugă de la locul accidentului.

Martorii oculari au declarat că vehiculul a venit cu viteză şi s-a ciocnit de mai multe maşini înainte de a intra în mulţimea care asista la paradă.

Jeff Elder, directorul serviciului de urgenţe al oraşului a declarat că 21 de persoane au fost spitalizate în urma incidentului. Şapte oameni au refuzat să fie internaţi.

Michael Harrison, şeful Departamentul de Poliţie din New Orleans, a declarat că nu există niciun indiciu că ar fi fost vorba de un act cu carcater terorist.

Oficialul a mai adăugat că şoferul a fost arestat imediat după incident şi se afla într-o stare avansată de ebrietate, scrie mediafax.ro.

Printre răniţi se află inclusiv copii în vârstă de 3-4 ani, a mai precizat Elder, dar şi un ofiţer de poliţie.

Incidentul s-a produs în una dintre cele mai aglomerate nopţi ale evenimentului Mardi Gras, cu mii de persoane asistând la parada care s-a desfăşurat pe străzile oraşului New Orleans.

Suspectul în cazul incidentului de la New Orleans avea o alcoolemie de trei ori peste limita legală

Tânărul în vârstă de 25 de ani, care a intrat cu o camioneta în mulţimea care asista la o paradă în New Orleans, avea o alcoolemie de trei ori peste limita legală, potrivit Poliţiei, potrivit The Associated Press.

Neilson Rizzuto, a fost pus sub acuzare pentru neglijenţă la volan de gradul I soldată cu vătămarea mai multor persoane, conducere imprudentă şi fugă de la locul accidentului.

Tânărul este închis într-un centru de detenţie din New Orleans, iar cauţiunea în cazul său a fost stabilită la 125.000 de dolari.

Comisarul Robert Blackburn a declarat că în cazul în care Rizzutoo este eliberat pe cauţiune, suspectul ar urma să fie plasat în arest la domiciliu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...