Philip Bilden, nominalizat de Donald Trump în postul de secretar al Marinei, se retrage

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Philip Bilden, nominalizat de Donald Trump în postul de secretar al Marinei, s-a retras duminică, a doua retragere a unei persoane nominalizate de preşedinte să conducă servicii armate din cauza reglementărilor guvernamentale cu privire la conflictul de interese, relatează Reuters, citat de News.ro.

Trump l-a nominalizat pe Philip Bilden, un director de investiţii de capital şi un fost ofiţer de informaţii militare, să conducă Marina, pe care preşedintele a promis că o va dezvolta.

„În urma unei îndelungi examinări, am stabilit că nu voi fi în măsură să satisfac exigenţele Biroului guvernamental de etică fără o întrerupere excesivă şi un dezavantaj material ale intereselor financiare private ale familiei mele”, a scris Bilden duminică, într-un comunicat.

Acest lucru îi lasă pe Trump şi pe secretarul Apărării Jim Mattis fără nominalizaţi la conducerea Marinei şi Forţelor Terestre.

Vincent Viola, pe care preşedintele l-a nominalizat în postul de secretar al Forţelor terestre, s-a retras tot luna aceasta.

Mattis s-a declarat dezamăgit, într-un comunicat, însă afirmă că înţelege decizia lui Bilden.

„În zilele următoare îi voi recomanda preşedintelui Trump un lider care să poată să ne ghideze Marina şi Corpul puşcaşilor marini care să pună în executare viziunea preşedintelui de a ne reconstrui armata”, a adăugat secretarul Apărării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...