(FOTO şi VIDEO) OSCAR 2017: Câștigătorii din acest an. „La La Land” și „Moonlight”, marile vedete

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru cinefili a fost noaptea magică a decernării premiilor Oscar. Musicalul „La La Land” a luat cele mai multe premii , șase la număr, după ce a avut nu mai puțin de 14 nominalizări. Ceremonia a fost marcată însă de o gafă fără precedent: după ce s-a anunțat că „La La Land” a câștigat și Oscarul pentru cel mai bun film, organizatorii au revenit: „Moonlight” este, de fapt, câștigătorul de anul acesta.

Gafă la Oscaruri! După ce „La La Land” a fost anunțat drept câștigătorul categoriei cel mai bun film, iar protagoniștii urcaseră deja pe scenă pentru a mulțumi, s-a anunțat că, de fapt, trofeul revine peliculei „Moonlight!”, conform digi24.ro.

Moonlight este un film care urmăreşte viaţa unui tânăr de culoare, din copilărie până la maturitate, care se zbate între dependenţa de droguri a mamei sale şi orientarea lui sexuală. Filmul abordează o serie de teme, printre care relaţia părinte-copil, identitate şi prejudecăţi. Naomie Harris, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul mamei din Moonlight, spune că filmul este despre dragoste, nicidecum despre persoanele de culoare sau orientari sexuale. „Moonlight” a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă şi era favorit, alături de „La La Land”, în cursa pentru cel mai important Oscar, având opt nominalizări.

Momentul deschiderii plicului de către Warren Beaty și anunțul greșit al filmului câștigător va rămâne în istorie și va stârni, fără îndoială, multe controverse:

ABC News publică pe Twitter o fotografie în care se vede că pe plicul pe care îl ținea în mână Warren Beatty scria „Actress in a Leading Role” (actriță în rol principal), categorie la care, într-adevăr a câștigat „La La Land”.

warren beatty

ACTUALIZARE 7:07  OSCARUL PENTRU CEL MAI BUN FILM REVINE PELICULEI  „LA LA LAND”, care obține în total șapte statuete Oscar.

ACTUALIZARE 6:56 OSCAR 2017 PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL PRINCIPAL: EMMA STONE pentru rolul din „La La Land”, film care obține astfel al șaselea trofeu Oscar.

89th Annual Academy Awards - Arrivals
ACTUALIZARE 6:51. CASEY AFFLECK OBȚINE OSCAR PENTRU CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL pentru rolul din „Manchester by the Sea”.
89th Annual Academy Awards - Fan Arrivals

ACTUALIZARE 6:42 OSCAR PENTRU CEL MAI BUN REGIZOR: Damien Chazelle (”La La Land”). Este al cincilea trofeu pentru „La La Land”, iar Damien Chazelle, la cei 29 de ani ai săi, devine cel mai tânăr regizor din istorie recompensat cu Oscar.

2017 Writers Guild Awards L.A. Ceremony - Arrivals
ACTUALIZARE 6:33 Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat: „Moonlight” (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney). E a doua statuetă Oscar obținută în această seară de pelicula „Moonlight”.

ACTUALIZARE 6:30 Oscar pentru cel mai bun scenariu original: Kenneth Lonergan pentru „Manchester by the Sea”.

ACTUALIZARE 6:20 Jennifer Aniston introduce, cu ochii în lacrimi, un moment sensibil, de omagiere a artiștilor care au murit anul trecut.

ACTUALIZARE 6:17 Oscarul pentru cel mai bun cântec revine melodiei „City of Stars” („La La Land”). Justin Hurwitz câștigă astfel două Oscaruri într-o seară. Tot el a câștigat și pentru coloana sonoră de la „La La Land”.

ACTUALIZARE 6:15 Al treilea Oscar pentru „La La Land” – cea mai bună coloană sonoră.

ACTUALIZARE 6:06. John Legend interpretează mai multe melodii din „La La Land”

ACTUALIZARE 5:50 Al doilea Oscar pentru „La La Land”. Oscar pentru imagine.

Prilej pentru Jimmy Kimmel de a face o nouă glumă care țintește spre Donald Trump: „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat aseară în Suedia”, i-a spus el câștigătorului, Linus Sandgren, de origine suedeză. De altfel, Jimmy Kimmel, i-a trimis un tweet lui Donald Trump chiar în timpul ceremoniei: „Ești treaz”?

ACTUALIZARE 5:50 Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj: „Sing”

ACTUALIZARE 4:48 Oscar pentru cel mai bun lungmetraj documentar:”Fire at Sea”, ”I Am Not Your Negro”, ”Life, Animated”, ”O.J.: Made in America”, ”13th”

ACTUALIZARE 5:45 Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar: „The White Helmets”. Este un documentar despre războiul din Siria.

ACTUALIZARE 5:36 „Hacksaw Ridge”, la al doilea Oscar al serii, pentru montaj.

ACTUALIZARE 05:32 Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale„The Jungle Book”

ACTUALIZARE 5:17 Pe scenă sosesc, spre surprinderea lor totală, turiști care erau într-o excursie la Hollywood. Este un moment savuros.

ACTUALIZARE 5:14 Oscar pentru scenografie  – primul trofeu pentru „La La Land”, filmul considerat favorit, care are 14 nominalizări.

ACTUALIZARE 5:12 Cel mai bun lungmetraj de animaţie: Zootopia”

Înainte de a se anunța câștigătorul, de pe scenă vine o nouă serie de critici la adresa politicii lui Donald Trump. De data aceasta, este vizată intenția de a construi un zid la granița cu Mexicul. „Ca mexican, ca latino-american, ca imigrant, ca ființă umană, sunt împotriva oricărei forme de zid”, a spus actorul Gael García Bernal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...