Oficial iranian: Preşedintele Hassan Rouhani va candida pentru un al doilea mandat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Hassan Rouhani a decis că va candida pentru un al doilea mandat la alegerile prezidenţiale programate pentru luna mai, a declarat Hosseinali Amiri, vicepreşedinte pentru Afaceri parlamentare, citat de agenţia de ştiri IRNA, informează site-ul postului France 24.

„În ultimele săptămâni, Rouhani a luat decizia de a participa la alegerile prezidenţiale”, a afirmat oficialul, scrie mediafax.ro.

Preşedintele moderat Hassan Rouhani, în vârstă de 68 de ani, se bucură de o popularitate semnificativă în rândul populaţiei după ce a reuşit să stabilizeze economia şi să pună capăt regimului internaţional de sancţiuni prin încheierea unui acord nuclear cu Marile Puteri.

Însă, mulţi iranieni consideră că efectele redresării economice nu s-au resimţit şi la nivelul populaţiei de rând, şi că Rouhani a eşuat în eforturile sale de eliberare din închisoare a dizidenţilor politici.

Candidaţii trebuie să-şi anunţe intenţia de a participa până la data de 15 aprilie, iar campania electorală se va desfăşura între 29 aprilie şi 17 mai.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...