Zece cărți de dezvoltare personală recomandate de Lorand Soares Szasz

reading-info

Lorand Soares Szasz este unul dintre cei mai apreciați experți în creșterea accelerată a firmelor din România. Este autorul mai multor cărți despre dezvoltarea afacerilor, susține seminarii, cursuri de antreprenoriat și vânzări în fiecare lună în întreaga țară și în străinătate. Mai jos vedeți o listă de cărți pe care Lorand le recomandă pentru dezvoltarea personală.

#1. Începe cu ce nu-ți place de Brian Tracy

incepe-cu-ce-nu-ti-place-editia-a-iii-a_1_fullsize

Cartea în original se numește: „Eat that frog”. Titlul sugerează că, dintr-o listă lungă de To Do, e nevoie să te ocupi mai întâi de cele mai importante și grele sarcini (broaște). Ideea de bază e că, dacă ne începem ziua cu cea mai dificilă sarcină, totul va fi mai ușor de digerat în acea zi. Nimic revoluționar, însă Lorand o consideră o carte utilă de dezvoltare personală pentru că te face „să revii cu piciorele pe pământ” și să te apuci de treaba.

 

#2. Lider fără funcție de Robin Sharma

lider_fara_functie

Robin Sharma reușește să transmită principii simple prin povești cu fir epic. Această poveste ilustrează faptul că munca nu este despre a vâna următorul titlu sau despre a te da mare cu cartea de vizită în fața prietenilor tăi. Este despre a face diferența și a avea un impact pozitiv în viața oamenilor din jur.

 

#3. De la bine la excelent de Zig Ziglar

de-la-bine-la-excelent-2000x2000

Poate una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală ale lui Zig Ziglar. Într-o lume în care toată lumea raspunde la întrebarea „Ce faci?” cu „Bine”, Zig Ziglar accentuează ideea că: așa cum ne exprimam verbal, așa ne și simțim. Și ca să ne simțim mai bine, putem să fim mai darnici cu cuvintele pe care le folosim.

 

#4. Dincolo de vârf de Zig Ziglar

orig_dincolo-de-varf-de-la-supravietuire-la-echilibru-de-la-echilibru-la-reusita-de-la-reusita-la-permanenta-ei-978-606-588-088-7

Este asemănătoare cu „De la Bine la Excelent”, însă te duce la nivelul următor. Nivelul următor = dincolo de vârf. Zig Ziglar a fost unul dintre speakerii motivaționali la nivel global și prezintă în cartea sa principiile prin care oamenii pot să fie mai aproape de fericire, sănătate și prosperitate. Pe măsură ce Ziglar explică cum și de ce să îți trăiești viața cu moralitate, valori înalte, onestitate și integritate, vei învăța să faci pace cu tine și să realizezi lucruri mărețe cu abilitățile și talentul tău.

 

#5. Secretele Succesului în era digitală. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influenți de Dale Carnegie

secretele-succesului-in-era-digitala-cum-sa-va-faceti-prieteni-si-sa-deveniti-influent_1_fullsize

Poți să alergi după slujba care îți place. Și să o obții! Poți să te gândești la slujba pe care o ai. Și să o faci mai bună. Poți să iei orice situație în care te afli și să o faci să funcționeze pentru tine. De la lansarea acestei cărți, în 1936, „Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influenți” s-a vândut în mai mult de 15 milioane de exemplare. Această carte este despre „cum să te faci plăcut în fața oamenilor”. Conține șase modalități ca să-i faci pe oameni să te placă, 12 modalități să-i câștigi pe oameni de partea ta și nouă modalități prin care să schimbi oamenii fără să pară că îi hărțuiești. Oricine are probleme să interacționeze și să se înțeleagă cu oamenii ar trebui să citească această carte.

 

#6. Putere nemărginită de Anthony Robbins

anthony-robbins-putere-nemarginita-1500x1500

Anthony Robbins numește această carte „noua știință a cunoașterii de sine”. Dar tu, după ce o vei citi, probabil o vei numi „cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat în ultima vreme”. Dacă ai visat vreodată la o viață mai bună, „Putere Nemarginită” îți va arăta cum să atingi o calitate superioară a vieții și cum să îți administrezi viața personală și profesională. Este o carte despre puterea minții și cum oricine poate să o acceseze ca să depășească provocările și să atingă succesul.

 

#7. Eficiența în 7 trepte sau un abecedar al înțelepciunii de Stephen R. Covey

eficiența-în-7-trepte-un-abecedar-al-intelepciunii-stephen-r-covey

Dacă ar fi să-ți recomand o singură carte de la Stephen Covey, aceasta ar fi, spune Lorand. Este o carte aplicabilă atât în viața de familie, cât și în viața de afaceri.

 

#8. Talentul nu este suficient de John Maxwell

talentul-nu-este-suficient_1_fullsize

După teoria lui Maxwell, este perfect normal să fii talentat la ceva. Dar numai oamenii care depun efort își folosesc talentul la adevăratul potențial. Această carte intră în categoria de dezvoltare personală, deoarece te ajută să îți evaluezi talentul și, mai mult, să îți analizezi caracterul și alte aspecte ale vieții personale. Fiecare capitol se încheie cu o serie de întrebări utile pentru descoperirea de sine.

 

#9. Despre Succes de Napoleon Hill

despre-succes_1_fullsize

Această carte este rezultatul a 20 de ani de studii și interviuri cu cei mai de succes oameni. Este o incursiune în legile fundamentale ale succesului. Așa cum există legi universale în Univers, așa există și legi universale în succes. Această carte conține o analiză în adâncime asupra obiceiurilor sănătoase care te pot duce la succes.

 

#10. Schimbând gândirea, îți schimbi viața de Brian Tracy

schimband-gandirea-iti-schimbi-viata-editia-a-iii-a-revizuita_1_fullsize

Ultima carte pe care o recomandă este a autorului său preferat, Brian Tracy. Tema majoră a cărții este că „devii ceea ce gândești în majoritatea timpului”. De aceea, trebuie să te asiguri că gândurile tale te duc acolo unde vrei să ajungi. Brian Tracy spune: „Nu ești ceea ce crezi că ești. Ceea ce crezi, ești”. De asemenea, în cartea sa, încurajează oamenii să își seteze scopurile și să gândească pe hârtie. Explică faptul că atunci când ne scriem obiectivele pe hârtie, acestea se activează și au o putere mai mare să se îndeplinească.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente