Șalaru îl critică pe Dodon: Stă la masă cu cei care au împușcat cetățeni basarabeni, umilind Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Participarea preşedintelui Igor Dodon la ceremonia organizată la Ambasada Rusiei de la Chişinău, cu prilejul zilei de 23 februarie, ziua Armatei Sovietice, a stârnit nemulţumirea fostului ministru al Apărării, Anatol Şalaru. Acesta califică acţiunea şefului statului drept „trădate” și o nouă ocazie de a „umili” Republica Moldova.

„Igor Dodon nu pierde nici o ocazie de a umili Republica Moldova și cetățenii ei. Ultima acțiune a lui Dodon o reprezintă participarea la sărbătoarea Armatei Sovietice, desfășurată la ambasada Rusiei, alături de așa numitul ministru al apărării din Transnistria. Este umilitor ca un șef de stat să stea la aceeași masă cu cei care i-au împușcat cetățenii, cu cei care zi de zi exersează cum să invadeze Republica Moldova. Este un afront, o jignire și o sfidare adusă sutelor de tineri basarabeni morți în conflictul de pe Nistru, apărând Republica Moldova de cei cu care, Igor Dodon, se pupă astăzi la scenă deschisă”, se arată în reacția lui Șalaru.

Totodată, fostul ministru al Apărării se arată indignat de lipsa de reacţie din partea guvernării.

„Din păcate, nimeni din conducerea Republicii Moldova nu a luat atitudine față de prezența ”demnitarilor” transnistreni pe teritoriul Republicii Moldova. Nici Ministerul de Externe, nici Ministerul Apărării și nici liderii politici. Peste câteva zile, pe 2 martie, vom comemora 25 de ani de când separatiștii transnistreni și armata a 14 a au atacat Republica Moldova. Vă invit pe toți să ne amintim de cei care au făcut suprema jertfă, să-i cinstim și să nu uităm că jertfa lor este temelia acestei bucăți de pământ. Igor Dodon și cei de țeapa lui sunt doar niște trădători pe care istoria îi va pune la locul potrivit”, se mai arată în reacția lui Șalaru.

Într-un comunicat de presă al Ambasadei Rusiei la Chişinău, este confirmat faptul că Igor Dodon şi reprezentanţi ai Transnistriei au participat la ceremonia solemnă organizată de instituţia diplmatică.

Totodată, este indicat faptul că la ceremonie au participat inclusiv reprezentanţi ai Guvernului de la Chişinău, fără a se oferi numele acestora.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...