(VIDEO) Trupa Sunstroke Project va reprezenta Republica Moldova la Eurovision

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trupa SunStroke Project este căștigătoarea Eurovision Republica Moldova, cu piesa „Hey mamma”, și va reprezenta țara noastră la Kiev, Ucraina.

Câștigătorul a fost desemnat astăzi, în cadrul finalei selecţiei naţionale a Eurovision 2017.

În finala concursului au participat 8 piese, iar câștigătorul a fost decis 50% prin votul publicului și 50% de un juriu.

Amintim că anul trecut Ucraina a câştigat competiţia Eurovision 2016, cu piesa „1944″, interpretată de Jamala. Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Australia şi Rusia.

La Eurovision vor participa 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 9 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai.

Reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision în prima semifinală, ce va avea loc pe 9 mai, alături de concurenții din Muntenegru, Finlanda, Georgia, Portugalia, Belgia, Suedia, Albania, Azerbaidjan şi Australia. În a doua parte vor intra în competiţie: Cipru, Slovenia, Armenia, Moldova, Cehia, Letonia, Islanda, Grecia şi Polonia.

Amintim că Republica Moldova nu a ajuns în finala concursului în ultimii doi ani. Experții spun că acest lucru a fost și din cauza că Moldova nu a fost în aceeași semifinală cu România, țară care ne acordă preponderent maximum de puncte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...