(GALERIE FOTO) 42 de actori nedreptăţiţi de Academia Americană de Film: Ce staruri uriaşe n-au primit niciodată Oscar pentru interpretare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din galeria actorilor care nu s-au bucurat de aprecierea Academiei Americane de Film cu un Oscar pentru interpretare fac parte nume grele, actori cu un talent impresionant care însă au fost trecuţi cu vederea. Robert Redford, Charlie Chaplin, Cary Grant, Peter O’Toole, Edward Norton sau Johnny Depp sunt printre cei mai iubiţi şi talentaţi actori care n-au primit niciodată Oscar pentru interpretare.

1. Charlie Chaplin – The Little Tramp
Cel mai haios vagabond al tuturor timpurilor este poate cel mai bun exemplu că Academia Americană de Film comite greşeli inexplicabile. Cel mai mare comediant de film mut al secolului XX ne-a lăsat filme celebre ca The Great Dictator (1940), Modern Times (1936), The Gold Rush (1925) şi City Lights (1931), însă nu a luat niciodată un Oscar pentru interpretare. A câştigat două Oscaruri onorifice, în 1929 şi 1973, şi Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră cu Limelight, film ce a fost lansat la 20 de ani de la turnare.
the-kid-charles-chaplin

2. Cary Grant – Bărbatul care a învăţat America să se îmbrace
„Everybody would like to be Cary Grant”. Era o vreme în care gropiţa din bărbia lui Cary Grant făcea mai multe victime decât războiul din Irak. Unul dintre marile staruri americane ale Hollywood-ului de altădată nu a primit niciodată Oscar pentru interpretare. Cary Grant a fost nominalizat de două ori la Oscar, actorul primind în 1970 un premiu onorific din partea Academiei Americane de Film. Grant, cunoscut din filmele lui Alfred Hitchcock, a jucat în clasicele North by Northwest şi To Catch a Thief.
Cary Grant

3. Richard Burton – Actorul cu cea mai frumoasă poveste de dragoste a secolului XX
Burton era alături de Elizabeth Taylor un fel de Brad Pitt şi Angelina Jolie al anilor ’60. A fost nominalizat de 7 ori la premiile Oscar pentru roluri impresionante în My Cousin Rachel (1952), The Robe (1953), Becket (1964), The Spy Who Came in from the Cold (1965), Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1966), Anne of the Thousand Days (1969), Equus (1977), însă nu l-a câştigat niciodată pentru interpretare.
Richard Burton

4. Peter O’Toole – Cel mai nominalizat actor din istorie la Oscar, fără să câştige vreodată
Nominalizat de opt ori la Oscar, Peter O’Toole, cunoscut pentru rolurile de rebeli şi interpretările shakespeariene a primit într-un final, în 2003, o statuetă onorifică din partea Academiei Americane de Film. Deşi nu a câştigat vreun Oscar pentru rolurile la care a fost nominalizat, O’Toole a fost recompensat pentru talentul său cu alte premii prestigioase. Interpretarea sa din Lawrence of Arabia a fost catalogată mai târziu de către Premiere Magazine drept „cea mai bună interpretare din toate timpurile”.
Peter O'Toole

5. Clint Eastwood – „Go ahead, make my day!”
Starul de film preferat al Americii şi al lumii, Clint Eastwood rămâne al doilea actor după John Wayne cu cele mai multe apariţii în topul vedetelor de film cel mai bine vândute, însă nu a luat Oscar pentru interpretare. A luat 2 Oscaruri pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun film cu „Necruţătorul” (1992) şi încă 2 la aceleaşi categorii pentru „O fată de milioane” (2004) la care se adaugă încă un Oscar onorific – un fel de „ne cerem scuze pentru că nu ţi-am dat unul pentru cel mai bun rol masculin”.
sully-tom-hanks-clint-eastwood

6. James Dean – Copilul rebel al Hollywood-ului
A avut o carieră scurtă. A fost numit „copilul rebel al Hollywood-ului” şi a lăsat o moştenire nemuritoare. Cu doar 3 roluri mari principale, James Dean a devenit o emblemă, însă nu a luat Oscar niciodată pentru interpretare. A fost nominalizat pentru două treimi din filmele sale East of Eden în 1955 şi Giant în 1956, un record care nu va putea fi egalat prea uşor.
James Dean

7. Fred Astaire – „Can’t act. Can’t sing. Balding. Can dance a little”
A revoluţionat Hollywood-ul în anii 30 împreună cu Ginger Rogers. E un monstru sacru care a adus dansul în filme. „Nu ştie să joace. Nu ştie să cânte. E aproape chel. Dansează un pic” aşa a fost evaluat actorul după primul lui test pentru marele ecran. Azi e considerat de Institutul American de Film pe locul 5 în topul celor 50 de legende ale cinematografiei. A primit o singură nominalizare la Oscar pentru The Towering Inferno (1974) şi a primit un Oscar onorific, însă nu a câştigat niciodată prestigioasa statuetă pentru interpretare.
Fred Astaire

8. Johnny Depp – „But Why is the Rum Gone?”
Unul dintre cei mai cameleonici actori ai Hollywood-ului, Johnny Depp n-a reuşit să obţină nici un Oscar până acum, deşi a fost nominalizat de trei ori, pentru rolurile din Sweeney Todd (2007), Finding Neverland (2004) şi Pirates of the Carribean: The Curse of the Plack Pearl (2003). De la Edward Scissorhands şi până la Piraţii din Caraibe, fiecare interpretare a sa a fost uluitoare, reuşind să ofere unele dintre cele mai captivante personaje din istoria filmului.
Johnny Depp

9. Edward Norton – Violence as a way of life
Puţini actori din generaţia sa au dovedit o forţă actoricească atât de puternică ca cea a lui Edward Norton. Actorul a fost nominalizat prima dată în 1997 la Oscar pentru Primal Fear, iar a doua a primit-o în 1999 pentru American History X şi a continuat să îşi impresioneze fanii cu rolurile din Fight Club, The Illusionist, The Painted Veil, 25th Hour, însă Academia Americană de Film a rămas indiferentă la prestaţiile sale.
Edward Norton

10. Brad Pitt – Băiatul de Aur al Hollywood-ului
Cu fiecare film facut, Brad Pitt dovedeste tot mai mult cat de talentat este. De la Interviu cu un vampir, Legendele toamnei (1994), Sapte ani in Tibet (1997) , Se7en (1995), Fight Club (1999) si Moneyball (2011), Brad Pitt a impresionat de fiecare data cu intepretarile sale. Insa, n-a reusit niciodata sa smulga ravnita statueta. Pana acum, a primit trei nominalizari la Oscar pentru interpretare, in 1996 pentru Armata celor 12 maimute, in 2009 pentru The Curious Case of Benjamin Button si in 2011 pentru rolul din Moneyball. S-a spus de multe ori ca Pitt este unul dintre cei mai nedreptatiti actori de catre Academia Americana de Film.
Brad Pitt

11. Jim Carrey – Omul cu o mie de feţe
Jim Carrey este unul dintre cei mai versatili actori de la Hollywood, însă n-a reuşit nici până acum să primească măcar o nominalizare la Oscar. Cu un talent nemărginit, Carrey a făcut roluri comice memorabile în The Mask, Ace Ventura, Liar, Liar, dar a demonstrat cât de uşor poate face tranziţia de la comedie la dramă cu rolurile din The Truman Show, Eternal Sunshine of the Spotless Mind şi Man from the Moon, pentru care trebuia măcar nominalizat la Oscar în 2000.
Jim Carrey

12. Matt Damon – Talentatul Domn Damon
În 1998, Matt Damon strălucea în Good Will Hunting, pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru actor în rol principal şi cu care a câştigat Oscarul pentru scenariu, pe care l-a împărţit cu colegul său Ben Affleck. De atunci, a mai primit o singură nominalizare la Oscar pentru interpretare, în 2010 cu rolul din Invictus. Un rol care a trecut neobservat de către membrii Academiei de Film este cel din Talentul Domn Ripley, în care Damon a fost impecabil.
matt-damon-martian

13. Willem Dafoe – A Tough Villain
Şi-a făcut un renume lucrând cu unii dintre cei mai apreciaţi regizori din lume: cu Anthony Minghella în The English Patient, film câştigător al Premiului Oscar; cu Oliver Stone în Platoon, în rolul Sergentului Elias Grodin; cu Martin Scorsese în The Last Temtation of Christ; cu David Lynch în Wild at Heart; cu Alan Parker în Mississippi Burning. Deşi a fost nominalizat de 2 ori la Oscar pentru Platoon (1986) şi Shadow of the Vampire (2000), actorul american nu a primit niciodată statueta.
Willem Dafoe

14. Glenn Close – Ice Queen
Pare ireal ca o actriţă de talia lui Glenn Close să nu fi câştigat niciodată premiul Oscar pentru interpretare. Actriţa de 65 de ani a primit 6 nominalizări la Oscar, inclusiv pentru Fatal Attraction în 1988, Dangerous Liasions în 1989. După 23 de ani, Academia Americană de Film i-a oferit a şasea nominalizare la Oscar în 2012, pentru rolul din Albert Nobbs, dar rămâne un mister cum n-a reuşit să obţină statueta în peste 30 de ani de carieră, în care a oferit roluri memorabile.
Glenn Close

15. John Hurt – Cel mai stimat şi prolific actor britanic
O carieră de peste 60 de ani în care a creat personaje ca Winston Smith în 1984/ Nineteen Eighty-Four, Rich în Un om pentru eternitate/ A Man for All Seasons şi Max în Expresul de la miezul nopţii/ Midnight Express, pentru care a câştigat un premiu BAFTA şi un Glob de Aur. John Hurt a fost nominalizat de două ori la Oscar pentru Midnight Express (1978) şi The Elephant Man (1980), fără să-l câştige vreodată.
John Hurt

16. Julianne Moore – Actriţa capabilă să portretizeze orice personaj vrea
A jucat un dublu rol în serialul TV As the world turns, a fost star porno în Boogie Nights (1997), agent FBI în Hannibal (2001) şi o nevastă casnică dornică de libertate în The Hours (2002), însă deşi a fost nominalizată de 4 ori la Oscar actriţa nu a câştigat niciodată statueta.
Julianne Moore

17. Harrison Ford – Preşedintele Americii pe marele ecran
Cu 2 dintre cele mai populare serii de filme din istorie, Indiana Jones şi Star Wars, şi cu numeroase roluri apreciate în thrillere şi drame politice, Harrison Ford este o adevărată legendă a Hollywood-ului. Totuşi, până în acest moment, actorul american n-a reuşit să primească decât o singură nominalizare în 1986, pentru rolul din Witness. Rămâne unul din cei mai populari actori, iar interpretările sale din Air Force One, The Fugitive sau Presumed Innocent rămân memorabile.
Harrison Ford

18. Michelle Pfeiffer – O frumuseţe nemuritoare
Una dintre cele mai frumoase şi talentate actriţe, Michelle Pfeiffer a impresionat publicul cu rolurile din Love Field (1992), Dangerous Liasions (1988) şi The Fabulous Baker Boys (1989), pentru care a primit cele trei nominalizări la Oscar din carieră. Deşi a strălucit în Scarface (1983), Pfeiffer nu a convins Academia Americană de Film şi rămâne şi astăzi fără nici un Oscar câştigat.
Michelle Pfeiffer

19. Samuel L. Jackson – Nimeni nu spune „motherfucker” mai des ca el în filme
Samuel L. Jackson, una dintre cele mai populare vedete de culoare de la Hollywood, a fost declarat de către Cartea Recordurilor ca fiind cel mai profitabil actor din istorie. Filmele sale au strâns în total 7.4 miliarde de dolari. Actorul, în vârstă de 64 de ani, a jucat în peste 100 de filme de-a lungul carierei şi a fost nominalizat la Oscar pentru rolul său din Pulp Fiction. Interpretarea din rolul lui Jules Winnfield din Pulp Fiction a fost inclusă pe lista celor mai bune 100 de interpretări din istorie. Din păcate actorul nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare.
samuel-l-jackson-2

20. Ray Liotta – Un Bad Guy genial
Cine-l poate uita pe Ray Liotta în celebrul Goodfellas? Se pare că Academia Americană de Film, care nici măcar nu l-a nominalizat la Oscar pentru rolul lui Henry Vill. Născut pentru roluri negative, Ray Liotta este unul dintre cei mai buni „bad guys” de la Hollywood.
Ray Liotta

21. Bruce Willis – „Yippee-ki-yay, motherfucker!’
De la filmele de acţiune celebre din anii 80 şi thrillere captivante ca Armata celor 12 maimuţe sau Al Şaselea Simţ, Bruce Willis a demonstrat că este un actor versatil care poate juca orice gen de rol. Totuşi, până acum n-a reuşit să obţină nici o nominalizare la Oscar, însă fanii săi nu au uitat interpretările strălucitoare din Pulp Fiction (1994), Unbreakable (2000), The Fifth Element (1997).
wwii-general-douglas-macarthur-and-bruce-willis

22. Robert Downey Jr – Actorul de oţel
Acum 20 de ani Robert Downey Jr. reuşea să obţină prima nominalizare la Oscar pentru rolul din Chaplin, unde îl portretiza pe Charlie Chaplin. De atunci, Robert Downey Jr. a demonstrat că este la fel de talentat şi carismatic şi în drame impresionante, dar şi in blockbustere ca Iron Man, iar astăzi a devenit unul dintre cei mai respectaţi actori de la Hollywood. În 2009, a primit a doua nominalizare la Oscar, pentru rol secundar în Thropic Thunder.
Robert Downey Jr

23. Mel Gibson – Inimă neînfricată
Unul din cele mai mari staruri ale filmului american, Mel Gibson a oferit roluri memorabile în Braveheart (1995), Patriotul (2000), Arma mortală (1987), dar n-a reuşit să câştige niciodată Oscarul pentru interpretare. Totuşi, în 1996, a fost premiat pentru cel mai bun regizor cu Braveheart, dar pentru interpretare n-a fost nici măcar o dată nominalizat.
Mel Gibson

24. Bill Murray – „Cel mai cool om de pe planetă!”
Numit de presa americană Cel mai cool om de pe planetă, Bill Murray a fost nominalizat la Oscar o singură dată, în 2004, pentru rolul din Lost in Translation, regizat de Sofia Coppola. Dar interpretările fantastice din Groundhog Day (1993) sau Scrooged (1988) au rămas neobservate. Murray a fost numit unul din cei mai buni actori de comedie şi este apreciat de public pentru rolurile sale sarcastice, pline de umor şi vitalitate.
Bill Murray

25. Alan Rickman – Formula vocii masculine perfecte!
În ultimii ani, Alan Rickman i-a impresionat pe fani cu rolul profesorului Snape din seria Harry Potter. Dar actorul britanic a oferit interpretări memorabile şi în Greu de ucis (1988), Rasputin (1996) şi a fost votat de revista Empire drept unul din cele mai mari staturi de film din istorie. Totuşi, n-a reuşit să obţină nici o nominalizare la Oscar, deşi o parte din presa străină a scris că merita în 2012 să fie nominalizat pentru rolul din franciza Harry Potter. Din păcate, actorul s-a stins din viaţă fără niciun Oscar câştigat.
Alan Rickman

26. Ralph Fiennes – eleganţa britanică
Actorul britanic, devenit celebru la Hollywood odată cu drama emoţionantă The Schindler’s List, care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar pentru interpretare, n-a obţinut niciodată până acum Oscarul. A mai fost nominalizat în 1996, în rol principal pentru The English Patient. Însă, fanii au fost înnebuniţi după el şi în The Reader, În Bruges, iar în ultimii ani a captivat publicul cu rolul lui Voldemort în seria Harry Potter.
Ralph Fiennes - Lord Voldemort

27. Robert Redford – Un sex simbol nemuritor
Un adevărat monstru sacru al Hollywood-ului, Robert Redford, n-a primit niciodată Oscarul pentru interpretare. Ba mai mult, a primit o singură nominalizare ca actor, pentru The Sting/Cacealmaua (1974). De atunci, a făcut filme formidabile ca All the President’s Men, A bridge Too Far, The Great Gatsby, The Natural, Indecent Proposal. În 1994, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu Quiz Show, însă criticii au scris că unul din cele mai mari roluri ale sale este cel din The Candidate (1972) pentru care nici nu a fost nominalizat. Totuşi, Academia Americana de Film i-a oferit un Oscar onorific în 2002.
Robert Redford

28. Sigourney Weaver – A reinventat eroina dură a marelui ecran
Actriţa care a creat unul din cele mai tari personaje feminine din istorie în seria Alien, Sigourney Weaver a ajuns una dintre cele mai respectate staruri de la Hollywood. A reuşit să obţină trei nominalizări la Oscar, pentru rolurile principale din Aliens (1986) şi Gorrilas în the Myst: The Story of Dian Fossey (1988), dar şi pentru rol secundar în Working Girl (1988). A fost inclusă în topul celor mai mari 100 de staruri de film alcătuit de revista Empire.
Sigourney Weaver

29. Liam Neeson – Eternul mentor
În 1993, Liam Neeson lasă în lacrimi pe toată lumea cu interpretarea sa emoţionantă din Lista lui Schindler, cu care a obţinut singura nominalizare la Oscar din carieră. Deşi este considerat unul din cei mai mari actori, britanicul n-a fost prea des băgat în seamă de Academia Americană de Film deşi a mai făcut roluri memorabile în filme ca Les Miserables, Rob Roy, Batman Begins.
Liam Neeson

30. John Malkovich – Un star enigmatic
Un alt mare actor care a impresionat publicul ani la rând cu talentul său, dar nu şi pe cei din Academia Americană de Film. John Malcovich, n-a fost nominalizat la Oscar decât de două ori pentru Places in the Heart (1984) şi In the Line of Fire (1993). A mai făcut roluri remarcabile în Dangerous Liasions (1988), Empire of the Sun (1987) şi continuă şi acum să fie în centrul atenţiei şi să strălucească în fiecare film.
John Malkovich

31. Gary Oldman – cameleonul britanic de la Hollywood
Pare greu de crezut că un actor cu o carieră de 30 de ani şi care a oferit unele dintre cele mai complexe roluri să ajungă de abia în 2012 să primească prima nominalizare la Oscar. Gary Oldman a fost poate unul dintre cei mai nedreptăţiţi actori de către Academia Americană de Film, însă anul trecut a reuşit să smulgă prima nominalizare cu rolul spionului din Tinker Tailor Soldier Spy. A devenit un maestru al rolurilor negative şi a cucerit pe toată lumea în Leon, Al cincilea element, Dracula sau Immortal Beloved.
Gary Oldman

32. Tom Cruise – actorul care a făcut imposibilul posibil
De la 21 de ani, când primea primul său rol principal în Risky Business, Tom Cruise a ajuns în scurt timp unul dintre cei mai iubiţi actori de la Hollywood. Carisma, perseverenţa şi talentul i-au adus în următorii 10 ani filme cu un succes fenomenal la public şi critici, printre care The Color of Money (1986), Rain Man (1988), Born on the Fourth of July (1989), Days of Thunder (1990), A Few Good Men (1992), The Firm (1993), Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994), Mission: Impossible (1996), Jerry Maguire (1996), dar a jucat şi în multe blockbustere ca Minority Report (2002), The Last Samurai (2003), Collateral (2004), War of the Worlds (2005). Deşi a primit 3 nominalizări la Oscar şi a câştigat 3 Globuri de Aur, nu a fost recompensat niciodată cu statueta de către Academia Americană de Film.
Tom Cruise - Daily Mail

33. Richard Gere – American Gigolo
Richard Gere a devenit un sex-simbol în anii ’90, când cucerea inimile femeilor în American Gigolo, însă anii ’90 rămân cei mai prolifici din cariera sa, perioadă în care a jucat în filme celebre ca An Officer and a Gentleman, Pretty Woman, The Jackal, Primal Fear. Abia în 2002 a obţinut primul său Glob de Aur pentru rolul din Chicago, însă nici până azi nu a primit Oscarul. În 2012, la 63 de ani, a fost nominalizat a doua oară la Globul de Aur pentru rol principal cu Arbitrage, despre care criticii spun că este unul dintre cele mai bune filme din cariera sa.
Richard-Gere_teaser_620x348

34. Alain Delon – James Dean al Frantei
Un monstru sacru al cinematografiei franceze, Alain Delon reuşea la doar 23 de ani să fie comparat cu legende ca Jean Marais sau Gerard Phillipe, dar şi cu rebelul Americii, James Dean. Delon a frânt inimile a milioane de femei cu frumuseţea şi carisma deosebită, însă a reuşit să se impună şi ca un actor extrem de talentat, apreciat în întreaga lume, inclusiv la Hollywood. Însă Academia Americană de Film n-a îndrăznit până în 2011 să acorde Oscarul unui francez (Jean Dujardin este primul actor francez câştigător al Oscarului pentru rol principal), aşa că Delon a rămas fără Oscar după o carieră strălucită. Însă, nimeni nu-l poate uita din filme ca Rocco and His Brothers (1960), Purple Noon (1960), The Leopard (1963), La tulipe noire (1964), The Samurai (1967), The Swimming Pool (1969), The Sicilian Clan (1969).
Alain Delon

35. Kevin Costner – actorul care dansează cu lupii
Kevin Costner s-a impus la Hollywood ca unul dintre cei mai talentaţi actori cu filme ca Dances Wiht Wolves (1990), JFK (1992), The Untouchables (1987), Field of Dreams (1990), Silverado (1985), No Way Out (1987), A Perfect World (1993). Însă, Costner n-a fost niciodată recompensat cu Oscar pentru interpretare. Are 2 Oscaruri primite pentru Dances with Wolves ca regizor şi producător.
Kevin Costner

36. Donald Sutherland – excentricitate cu fiecare rol
Donald Sutherland fascinează Hollywood-ul de 50 de ani, însă nu şi pe Academia Americană de Film, care nu i-a oferit nici măcar o nominalizare la Oscar. Sutherland a făcut roluri remarcabile în Klute (1971), The Dirty Dozen (1967), Invasion of the Body Snatchers (1978), Don’t Look Now (1973), Kelly’s Heroes (1970), Animal House (1978), JFK (1991). Donald Sutherland rămâne unul dintre cei mai prolifici actori ai generaţiei sale, care a avut curaj să joace unele dintre cele mai ciudate personaje din istoria cinematografiei.
Donald+Sutherland+Kiefer+Sutherland+58th+Annual+GqraUs4Xahsl

37. Martin Sheen – preşedintele Americii pe micile ecrane
Martin Sheen este unul dintre cei mai apreciaţi, talentaţi şi iubiţi actori americani, cu o carieră impresionantă ce se întinde pe 5 decenii. Este uimitor cum Sheen n-a reuşit niciodată să primească Oscarul, ba mai mult de atât, nu are nici o nominalizare. Are un singur Glob de Aur, câştigat in 2001, pentru The West Wing, în care a jucat timp de 7 ani rolul Preşedintelui Americii. Nimeni nu îl poate uita în filme ca The Incident (1967), Apocalypse Now (1979), Badlands (1973) Gandhi(1982), Wall Street (1987), Gettysburg (1993).
Martin Sheen

38. Steve Buscemi – nu-i poţi uita privirea
Steve Buscemi este un actor pe cât de talentat, pe atât de carismatic. Buscemi a lucrat cu mari regizori de la Hollywood, de la Tarantino la fraţii Coen şi şi-a pus în CV atât filme independente, dar şi blockbustere ca Armageddon. Însă, a impresionat în Fargo, The Big Lebowski, Reservoir Dogs, Con Air, Desperado, Pulp Fiction, Ghost World. În ultimii 2 ani, Buscemi a devenit unul dintre cei mai puternici actori de pe TV, cu serialul Boardwalk Empire, care i-a adus primul Globul de Aur.
Steve Buscemi

39. Guy Pearce – un talent uriaş
Puţini actori reuşesc să îţi dea fiori dar în acelaşi timp să te facă să-i iubeşti aşa cum o face Guy Pearce, care aduce aminte de starurile din epoca de aur a Hollywood-ului. Capabil să interpreteze cu naturaleţe personaje fără scrupule, malefice şi ticăloase, Guy Pearce respiră talent prin fiecare por. Însă, ştie să intre şi în pielea unor personaje confuze şi rătăcite aşa cum a făcut-o în Memento, un film pentru care merita măcar o nominalizare la Oscar. Interpretările sale din L.A. Confidential, The Count of Monte Cristo, Ravenous, The Proposition, miniseria Mildred Pierce sau Lawless rămân memorabile.
Guy Pearce

40. Marcello Mastroianni – Eternul Latin Lover
Un colos al cinematografiei, Marcello Mastroianni a depăşit graniţele ţării sale şi a ajuns recunoscut în întreaga lume. Cele mai apreciate filme ale sale rămân La Dolce Vita; 8½; La Notte; Divorce, Italian Style; Yesterday, Today and Tomorrow; Marriage Italian-Style; A Special Day şi Ready to Wear. Mastroianni a jucat alături de Sophia Loren în 12 filme, devenind unul dintre cele mai iubite cupluri de actori pe ecran, dar a jucat şi în 5 filme cu iubita sa, actriţa Catherine Deneuve. Academia Americană de Film nu i-a oferit nici un Oscar, însă a fost recompensat la Cannes şi a luat 2 Globuri de Aur. A fost nominalizat la Oscar de 3 ori, pentru Divorce, Italian Style (1961), A Special Day (1977), Dark Eyes (1987).
Marcello Mastroianni

41. Mia Farrow – Zeiţa blondă
Mia Farrow, muza regizorului Woody Allen o bună perioadă de timp şi actriţa pe care Roman Polanski a făcut-o celebră în Rosemary’s Baby în 1968 a făcut câteva roluri memorabile, demonstrând că ştie să cânte, să danseze şi să interpreteze. Rolul din Rosemary’s Baby i-a adus o nominalizare la BAFTA şi un Glob de Aur. A impresionat publicul în filme ca John and Mary (1969), Follow Me! (1972), The Great Gatsby (1974), Death on the Nile (1978) şi a jucat în 12 filme regizate de fostul ei iubit, Woody Allen, printre care şi Zelig (1983), The Purple Rose of Cairo (1985), Hannah and Her Sisters (1986), Radio Days (1987), Crimes and Misdemeanors (1989).
Mia Farrow

42. Kirk Douglas – Gladiatorul Hollywoodului
Cu o carieră impresionantă şi o viaţă uimitoare, Kirk Douglas este o legendă a cinematografiei mondiale. Pe numele lui real, Issur Danielovitch, Kirk a uimit lumea în peste 80 de filme, multe devenite clasice. Printre acestea se numără „Spartacus”, „The Bad and the Beautiful”, „Lust for life”, „Paths of Glory”. În urmă cu 50 de ani era considerat a fi cel mai apreciat actor al lumii, însă în toţi aceşti ani Academia Americană de Film nu s-a îndurat să îi ofere Oscar pentru interpretare, deşi a fost de 3 ori nominalizat. Champion (1949), The Bad and the Beautiful (1952), Lust for Life (1956).
Kirk Douglas


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...