Aproape 2 000 de oameni au semnat petiția pentru ca o planetă din sistemul TRAPPIST-1 să poarte numele „Moldova”

170222100423-02-trappist-1-planetary-system-exlarge-169

Petiția a fost lansată zilele trecute și a căpătat popularitate printre internauți. Până la ținta de 2 5000, mai sunt necesare încă aproximativ 800 de semnături.

În textul petiției scrie că Moldova este o țară mică din estul Europei, total nedescoperită de întreaga planetă și că ar fi o bună oportunitate ca întreg mapamondul să știe de existența oamenilor frumoși din Moldova. „Suntem o ţară mică din centrul Europei, oricum, total neştiuţi de restul lumii. La fel ca planetele din sistemul Trappist-1. Pentru noi ar fi o mare oportunitate să spunem lumii că existăm, că suntem nişte oameni minunaţi şi ospitalieri, că avem un soare uriaş în inimile noastre şi un întreg ocean de vin de cea mai bună calitate. Aşteptăm exploratorii din întreaga lume să ne descopere şi să ne viziteze! (…) Nu suntem la distanţă de ani-lumină, capitala noastră, Chişinău, e doar la căteva ore de zbor din orice punct al globului (…) Vă invităm pe toţi să ne vizitaţi şi să ne susţineţi petiţia!”

De asemenea, suntem mai aproape decât 40 de ani-lumină și avem oceane de vin. Petiția o puteți semna aici: Name a planet Moldova. Până în acest moment, au semnat puțin peste 1 700 de oameni.

Reamintim că astronomii au descoperit şapte planete de mărimi apropiate de cea a Terrei gravitând în jurul unei singure stele, anunţă Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială din SUA (NASA). Conform cercetătorilor, toate cele şapte planete ar putea avea apă în formă lichidă la suprafață, iar trei planete sunt în zona care în mod tradițional este considerată „locuibilă”, unde viaţa ar putea fi o posibilitate.

Acest sistem compact de exo-planete orbitează în jurul stelei denumite Trappist-1, aflată la 40 de ani lumină de Terra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente