Moțiunea simplă înaintată Ministrului Sănătății va fi examinată la 2 martie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Biroul permanent al Parlamentului, în ședința de astăzi, a decis examinarea la 2 martie curent, a moțiunii simple asupra politicii interne în domeniul sănătății realizate de ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, înaintată de către un grup de deputați socialiști, în cadrul primei ședințe legislative din sesiunea de primăvară 2017.

Socialiştii au depus în Parlament o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, pe marginea scumpirilor efectuate la medicamente.

PSRM o acuză pe Glavan că nu face nimic pentru a stopa creșterea prețurilor medicamentelor. Socialiştii spun că ultimele acțiuni ale Ministerului Sănătății, mai ales referitor la majorarea prețurilor pentru serviciile medicale, inițiativă avizată negativ și de CNA și care nu a fost consulată cu experții și societatea civilă, este una criminală.

Într-un comunicat publicat de Ministerul Sănătății se spune că tarifele la serviciile medicale au fost ajustate ultima dată în 2011. Între timp, instituțiile medicale publice au fost dotate cu echipament medical performant pentru stabilirea diagnosticului şi efectuarea tratamentelor. Aplicarea tehnologiilor noi, în special în spitalele republicane, unde sunt tratate cele mai grave cazuri, este costisitoare. Reactivele şi consumabilele folosite pentru efectuarea investigațiilor medicale şi a tratamentelor costă scump. Ca urmare, instituțiile medicale nu puteau să presteze servicii de înaltă performanţă, extrem de necesare pentru mii de bolnavi, majoritatea dintre ei, cu venituri mici, asigurați de Guvern.

Hotărâre de Guvern care actualizează tarifele a intrat în vigoare pe 10 februarie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...