Premierul Turciei: Doi soldați turci, uciși într-un atentat în orașul sirian Al-Bab

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi soldați turci au fost uciși și mai mulți au fost răniți vineri într-un atentat sinucigaș în Al-Bab, fieful grupării Statul Islamic (SI) în Siria, recucerit cu o zi înainte de insurgenți, a anunțat premierul Turciei, Binali Yildirim, informează AFP.

„A avut loc un atentat sinucigaș împotriva militarilor noștri ce efectuau un control rutier la intrarea în Al-Bab. Avem doi martiri și (mai mulți) răniți”, a declarat Yildirim.

Anterior, Statul Major al Turciei a anunțat că doi soldați turci au fost uciși și trei au fost răniți în explozia unei bombe artizanale în timpul unei „operațiuni de curățare” la Al-Bab.

Cu câteva ore înainte de acest anunț, cel puțin 42 de persoane au fost ucise într-un atentat cu mașină-capcană lângă Al-Bab, oraș pe care insurgenții, susținuți de Ankara, au afirmat joi că l-au cucerit din mâinile jihadiștilor, scrie agerpres.ro.

Autoritățile turce au anunțat la rândul lor că centrul acestui oraș a fost recucerit și că „operațiunile de curățare” continuă.

„Acest oraș este într-o stare de haos, există explozivi, bombe, capcane”, a declarat Yildirim. „O operațiune de curățare este în prezent desfășurată în mod extrem de minuțios”, a adăugat el.

Rebelii susținuți de Turcia i-au alungat joi pe jihadiști din Al-Bab, ultimul mare fief al SI din nord-vestul Siriei, și din alte două orașe mai mici din apropiere, Qabasin și Al-Bezah, după săptămâni de lupte de stradă.

Orașul Al-Bab, ultimul bastion al Statului Islamic din provincia Alep, este din decembrie ținta unei ofensive comune a forțelor turce și grupurilor rebele siriene. Turcia a lansat la sfârșitul lunii august o operațiune militară de susținere a rebelilor din nordul Siriei pentru alungarea jihadiștilor SI și a milițiilor kurde aliate Washingtonului, considerate însă „teroriste” de Ankara.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...