(VIDEO) Ghimpu: Mi s-a oferit mită de 1 milion de ruble

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În perioada anilor 90, când a devenit deputat, președintelui PL, Mihai Ghimpu, i s-ar fi propus mită în valoare de un milion de ruble. Declarații în acest sens a făcut chiar liderul liberal, joi seară, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV 21.

Ghimpu a recunoscut că i s-a propus mită de un milion de ruble, atunci dând deţinea funcţia de vicepreşedinte în Comisia juridică a Parlamentului.

„În anii 90, când am devenit deputat, mi s-a propus mită în valoare de un milion de ruble. Atunci, un milion de ruble era echivalentul a un milion şi 300 de mii de dolari. Eram vicepreşedinte al Comisiei juridice. Dacă luam milionul nu era azi Mihai Ghimpu şi PL”, a spus liderul liberalilor.

Anterior, Ghimpu a recunoscut că, în perioada în care deținea interimatul funcției de președinte al țării i s-ar fi propus mită în valoare de 400 de milioane de lei. Dezvăluirile au fost făcute în anul 2015.

Citeşte şi: Ghimpu: Mi s-a oferit mită 400 de milioane

Întrebat în cadrul unei emisiuni dacă nu-i este teamă că, dacă va refuza să facă alianță de guvernare cu PCRM și PD, ar putea să aibă soarta președintelui PLDM, Vladimir Filat, Ghimpu a răspuns că „nu”, întrucât nu este „șantajabil”.

„Eu sunt curat și de asta îmi permit să spun ce vreau. Mi-au propus și mie mită, cât am fost președinte. 400 de milioane de lei, dar am refuzat”, a declarat Ghimpu, refuzând să ofere mai multe detalii.

El a spus că printre cei care au încercat să discute cu dânsul în perioada mandatului a fost și Ilan Shor, însă Ghimpu l-ar fi refuzat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...