Cât de des citesc știrile online tinerii din Moldova și cine sunt cei mai activi consumatori

becreatives_24_2_2017_11_38_49_311

Aproape 750.000 de moldoveni accesează lunar site-uri de știri generale. În medie, fiecare utilizator alocă peste o oră pe lună pentru a se informa din aceste surse, arata noul studiu BATI pentru ianuarie 2017.

Internetul facilitează accesul la informație, iar acest lucru îl cunosc și moldovenii. Mai bine de 36% din utilizatorii de internet din Moldova aleg să citească online știrile.

Desși adolescenții sunt cei care petrec cel mai mult timp pe net, la capitolul revista presei cei de peste 55 de ani sunt cei mai activi – 201 de mii de utilizatori. Aceștia sunt urmați în clasament de cei cu vârste cuprinse între 40-49 de ani – 122 de mii și de cei între 25-29 de ani – 105 de mii.

unnamed (1)

Despre BATI: Asociația ‘Biroul de Audit al Tirajelor și Internetului’ (BATI) este o structură asociativă, necomercială, constituită în 2009 cu scopul de a furniza industriei de publicitate din Moldova indicatori obiectivi și independenți asupra performanțelor diverselor canale media, indicatori necesari pentru luarea deciziilor de alocare a bugetelor de reclamă pe o baza profesională. Membri BATI sunt persoane juridice, edituri de presă scrisă și online, agenții și clienți de publicitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente