(video) Premieră mondială: Porsche anunță cea mai puternică Panamera – Turbo S E-Hybrid! Avem prețurile pentru Moldova

Surpriză așteptată de la Porsche. În această noapte a fost anunțată cea mai puternică și rapidă versiune a modelului Panamera. Vorbim despre Panamera Turbo S E-Hybrid care va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva în mai puțin de două săptămâni.

https://www.youtube.com/watch?v=511gs1a7DwI

Marea noutate pe care o aduce acest model este apelativul E-Hybrid ceea ce înseamnă că mașina are o propulsie hibridă și chiar poate rula doar pe energia electrică.


Noul Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid este pus în mișcare de V8-ul biturbo de 4.0 litri ce produce 550 de cai putere asistat de un electromotor capabil de 136 cai putere.

În rezultat, puterea totală a mașinii este de 680 de cai putere și 850 Nm. Cuplul este transmis către roți cu ajutorul cutiei automate PDK în opt rapoarte. Bineînțeles nu lipsește și sistemul de tracțiune integrală, în timp ce suspensia pneumatică este oferită standard.

https://www.youtube.com/watch?v=1-LkgTeS9gk

(video) Vedeți Test Drive-ul AutoBlog.MD cu noua generație Porsche Panamera

Performanțele dinamice sunt impresionante! Noul Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid accelerează în doar 3.4 secunde până la 100 km/h, -0.2 secunde față de generația precedentă, și poate rula cu o viteză maximă de 310 km/h! Cifra de consum pe care o anunță Porsche este uimitoare. Potrivit germanilor mașina poate consuma doar 2.9 l/100km, la fel ca pe Porsche 918 Spyder.

Bateriile electrice litiu-Ion de pe Panamera pot fi încărcate în doar 2.4 ore de la priza cu 32 de amperi sau în șase ore de la priza obișnuită de casă. Atunci când condițiile sunt optime, Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid poate rula doar pe energia electrică în jur de 50 de kilometri.

Chiar de la debut, noua Panamera Turbo S E-Hybrid va fi oferită în două versiuni de caroserie -Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid și Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Executive. În ultimul caz vorbim despre varianta cu ampatament mărit cu 150 mm.

Cât privește dotările, noua Panamera Turbo S E-Hybrid dispune standard de frânele carbo ceramice, sistemul dinamic de control al șasiului Sport (PDCC Sport) cu Torque Vectoring Plus, jante de 21 de inch Porsche Turbo

Design și sistemul auxiliar de aer condiționat ce permite încălzirea sau răcirea habitaclului chiar și atunci când bateriile sunt încărcate cu energie electrică. Versiunea Exclusive mai dispune în plus și de direcție integrală.

Noul model poate fi deja comandat în showroom-urile Porsche. În Moldova prețul de start pentru Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid pornește de pe la 170.000 de euro, în timp ce versiunea Executive începe de la 181.000 de euro.

Cmentariile sunt închise