5 filme de dragoste românești, de văzut de Dragobete

dragoste

Dacă sunteți mai degrabă genul „Dragobete” decât „Valentine’s Day”, probabil că nici nu vă încântă clasicele filme romantice made în SUA a căror poveste devine clară din primele 10 minute.

Metropotam vă propune cinci filme de dragoste românești, cum nu se poate mai diferite între ele, pe care puteți să le vedeți în cuplu vinerea asta, pe 24 februarie:

1. Bună! Ce faci? (regia: Alexandru Maftei)

Un cuplu căsătorit care trăieşte împreună bine-mersi de multă vreme se află într-un impas. Parcă lucrurile nu mai sunt ca la început. Fiecare dintre ei începe o aventură cu un necunoscut pe net, dar ceea ce nu ştiu este s-au găsit, de fapt, tot unul pe celălalt.

2. O vară foarte instabilă (regia: Anca Damian)

Ultimul film al Ancăi Damian spune povestea unui irlandez pierdut şi nesigur pe el, stabilit în România, care devine prins între două femei. Trivia: Alături de Ana Ularu şi Diana Cavaliotti joacă Jamie Sieves, un scoţian care a făcut parte şi din distribuţia „Game of Thrones”.

3. Liceenii (regia: Nicolae Corjos)

Deşi nu a trecut cu brio testul timpului, Liceenii merită revizonat măcar din nostalgie și deoarece cu toţii eram îndrăgostiţi în secret de Dana şi am fi vrut învăţăm orice ecuaţie complicată pentru a-i capta atenţia.

4. Pas în Doi (regia: Dan Pita)

Un tânăr student se îndrăgosteşte aproape în acelaşi timp de două fete, iar asta îl pune într-o mare dificultate, pentru nu ştie pe care o aleagă. În fiecare găseşte altceva, iar lucrurile încep se complice.

5. Legături Bolnăvicioase (regia: Tudor Giurgiu)

Fără ne fi dorit neapărat asta de la început, avem în această lista un al treilea film care are în prim-plan un menage-a-trois. Legături Bolnăvicioase, adaptare după romanul Ceciliei Ştefănescu, spune povestea a doi fraţi care au o relaţie incestuoasă care este dată în vileag în momentul în care în peisaj apare o tânăra simplă, proaspăt venită la Bucureşti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente