(foto) Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, și-a creat o fundație de binefacere

2

Prima Doamnă a Republicii Moldova, Galina Dodon, a creat o Fundație de Binefacere „Din Suflet”, care are drept scop acordarea de suport familiilor social-vulnerabile cu mulți copii, persoanelor social-neprotejate și contribuirea la instruirea și afirmarea copiilor și a tinerilor în mai multe domenii precum cel cultural, educaţional şi social.

Galina Dodon, a mers recent în vizită la o fetiță invalidă de gradul I pentru a-i dona un cărucior performant pentru invalizi. Maria Miliș, din localitatea Corten, raionul Taraclia, crește și îngrijește de una singură, 2 fetițe gemene cu vârstă de 3 ani și jumătate. Maria și sora sa geamănă, Natalia au rămas în grija bunicii după ce mama care le-a dat viață, le-a bătut cu o cruzime de neimaginat, când fetițele aveau doar 10 luni. Ca urmare a traumelor și după lungi tratamente în țară, apoi la Moscova și mai târziu la Sankt Petersburg, Maria a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral închis. În prezent, copila este imobilizată la pat, nu vorbește și aude foarte rău.

Photo Credit: presedinte.md

În cadrul vizitei, Galina Dodon, a donat fetiței un cărucior performant pentru invalizi, scutece și produse de igienă, alimente pentru un regim alimentar special. Totodată, aceasta a declarat că va fi și în continuare alături de fetițe, iar în viitorul apropiat va asigura un curs de reabilitare pentru Maria, peste hotarele țării.

Menționăm că în luna ianuarie, Galina Dodon a mai fost în vizită la o familie cu 10 copii cu vârsta cuprinsă între jumătate de an și 13 ani, care trăiesc în condiții grele în Satul Ţînţăreni din Raionul Anenii Noi, unde a acorda ajutor material sub formă de produse alimentare, mâncare artificială pentru bebeluși, haine, produse igienice, lemne, jucării, rechizite de birou etc. Gestul a fost însă comentat dur de internauți dar și de regizoare Viorica Meșina care a menționat în cadrul unei postări că Prima Doamnă ar fi trebuit să se documenteze despre situația reală a acestei familii înainte de a sări cu ajutoare, însoțită de fotografi și cameramani:

„Stimată Doamnă, de ce ați adus mâncare pentru bebeluși? Știți că darul Dumneavoastră s-ar putea să stea acum tăvălit undeva prin beciul familiei? Mâncarea trebuia dusă la Centrul Mamei și Copilului. Dumitru, băiețelul de aproape 3 luni, în momentul vizitei Dumneavoastră era internat în reanimare, cu diagnoza -pneumonie. Doamna Dodon, aici scrie că ați adus lemne. E mare încurcătură cu lemnele acestea. Cu o zi înainte de neașteptata Dvs vizită, Cristina împreună cu mămicile de pe Ask a Mom au trimis un camion de lemne. Apropo, anume acele lemne apar pe fundal în pozele cu Dumneavoastră. Luni, adică peste trei zile după ce i-ați vizitat, în curte rămăsese doar o treime din lemnele aduse de mămici, iar alte lemne nu erau. Lemnele aduse de Dumneavoastră oare unde să fie?”, comentează Viorica Meșina.

0

Igor Dodon a distribuit pe pagina sa gestul de caritate al Primei Doamne și a îndemnat toți cetățenii care nu sunt indiferenți de suferința celor din jur, să contribuie la realizarea obiectivelor Fundației de Binefacere „Din Suflet”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente