Rusia construieşte o replică a parlamentului german unde copiii vor putea recrea victoria din 1945

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Apărării din Rusia spune că modelul va permite reconstituirea momentului din 1945, când Armata Roşie a capturat Reichstag-ul (clădirea care, între 1894 – 1933, a reprezentat parlamentul german) – un simbol patriotic pentru Putin, conform The Guardian.

Replica va fi construită la marginea Moscovei, unde copii patriotici vor putea recrea momentul capturării. Serghei Shoigu, Ministru al Apărării a declarat că modelul va fi plasată în interiorul Parcului Patriotic.

„Încă nu e gata, dar încă se mai lucrează. Când va fi gata, „Armata Tânără” va putea lua cu asalt clădirea actuală şi nu doar o clădire veche” a completat acesta. Armata Tânără s-a format în 2015, pentru a permite copiilor de la zece ani în sus să primească un antrenament militar de bază, precum şi o „educaţie patriotică”.

Parcul Patriotic, care a fost deschis în acelaşi an de către Vladimir Putin reprezintă o tendinţă a naţionalismului rusesc, care a început din 2014, odată cu anexarea Crimeei, potrivit adevarul.ro.

În parc se mai găsesc echipamente ale armatei ruse, spaţii pentru expoziţie, magazine sau jocuri video cu tematică militară. O mare parte din atracţiile parcului fac referire la Al Doilea Război Mondial, un element cheie în ideologia promovată de către preşedintele rus. Ridicarea steagului sovietic deasupra Reichstag-ului reprezintă una din cele mai puternice imagini de la căderea Berlinului.

În timpul discursului ministrului, acesta a mai adăugat că armata rusă are acum o divizie cibernetică care va contracara propaganta străină despre Rusia. Serghei Shoigu a completat spunând despre contra-propagandă că aceasta va trebui să fie „deşteaptă, competentă şi eficientă”.

Totuşi, mai multe state europene şi-au arătat îngrijorarea faţă de Rusia după ce serviciile secrete americane au declarat că mai mulţi hackeri au lucrat pentru guvernul rus pentru a ataca serverele partidului Democratic în timpul alegerilor din Statele Unite de anul trecut. Aceştia au menţionat că scopul atacului a fost de a-l ajuta pe Donald Trump să câştige alegerile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...