Trump a minţit non-stop de când e preşedinte: Iată câte minciuni a spus în primele 33 de zile la Casa Albă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Donald Trump este preşedinte al Americii de 33 de zile, însă nu a trecut nicio zi din mandatul său fără ca republicanul să spună vreo minciună. În total, Trump a făcut până acum 132 de afirmaţii false sau înşelătoare.

În medie, Donald Trump a spus patru lucruri neadevărate sau inexacte pe zi de când s-a instalat la Casa Albă, scrie The Independent.

Aceste date se regăsesc într-un proiect al publicaţiei Washington Post, care îşi propune să numere toate minciunile spune de Trump în primele 100 de zile de mandat la Casa Albă.

În prima sa zi de preşedinte, Donald Trump a făcut şapte declaraţii înşelătoare. Ce vrea acest proiect să demonstreze este că miliardarul nu şi-a schimbat deloc abordarea faţă de adevăr de când a fost investit preşedinte.

Asta după ce, în timpul campaniei electorale, aproape două treimi din afirmaţiile lui Trump au fost complet false, potrivit proiectului Fact Checker al celor de la Washington Post.

„Nu a mai existat niciodată un candidat prezidenţial ca Donald Trump – cineva atât de indiferent faţă de realitate şi care nu vrea să admită că a greşit, chiar şi pus în faţa unor dovezi copleşitoare”, a declarat Glenn Kessler, cel care conduce proiectul Fact Checker, în timpul campaniei prezidenţiale din SUA.

Dacă înlocuim „candidat prezidenţial” cu „preşedinte”, afirmaţia lui Kessler este la fel de valabilă şi pentru prima lună a lui Donald Trump la Casa Albă.

Toţi politicienii manevrează adevărul pentru a se potrivi scopurilor lor, însă niciunul atât de des precum a făcut-o Trump în primele 33 de zile în fruntea Americii, notează The Independent.

Va fi afectat viitorul lui Trump din aceasta cauză? Poate că mai puţin decât am crede. Potrivit unui studiu realizat de Fox News luna aceasta, 45% dintre respondenţi au spus că au încredere mai mare în Administraţia Trump decât în presă, când vine vorba de adevăr, în timp ce 42% au arătat că au mai multă încredere în mass-media.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...