15 recomandări de evenimente pentru ziua de joi, 23 februarie

fereastra
Foto: Hector Argüello Canals

Vine, vine primăvară, dar până la primăvară vine ultima zi de joi din iarna asta iar cu ea vin 15 evenimente selectate special de către echipa #diez.

#1. Books & Wine cu Igor Guzun

Whoop, whoop! HaiBun iese în offline și în sfârșit veți avea ocazia să vă întâlniți dincolo de ecrane. La prima ediție de Books & Wine, va fi și scriitorul Igor Guzun care va răspunde la întrebările voastre, ne va citi din Vinil, dar și pasaje din noua sa carte. Care-i titlul cărții? Aflați la eveniment 🙂

Va fi o seară lejeră cu socializare „ca la carte”. Nu va lipsi nici vinișorul. La ora 18:30, la Kiras Club, detalii pe Facebook.

#2. JSMD Meetup #4

Prima întâlnire din 2017 a iubitorilor și profesioniștilor Java Script din Moldova, la ora 19:00, la iHub, detalii în eveniment.

#3. SubKULTprosvet. Maestra

Film documentar de Catherine Murphy despre Cuba anului 1961, la 19:30, la Teatru-Spălătorie, detalii pe Facebook.

#4. Clarinet Cover Songs

Amatorilor de muzică bună şi a emoției trăită prin cântec, acest eveniment e pentru voi. În această joi, Eugen Cernacovschi o să ne anticipe primăvara în suflet. La ora 20:30, la Bakers Street, intrarea 30 de lei, detalii în eveniment.

#5. Little Friday. Doobs and Gâlcă VOL. 2

Afară-s înghețuri, da’ muzica curge. Mai ales în calonși! Asigurați-vă că aveti roțile de iarnă cu voi și sandwich-uri să împărțiți cu brietenii voștri. Intrarea liberă, la ora 21:00, la Spălătorie, detalii pe Facebook.

#6. MOLD SEF 2017

Mold SEF, competiţia națională de știință și ingenerie dedicată elevilor, care au realizat un proiect, o invenție sau o cercetare, în domeniile: științe exacte, IT sau inginerie. Cu începere de la ora 9:00 la Liceul Teoretic Cu Profil Real ” Mihai Marinciuc (Str. Ion Pelivan, 30/2), detalii în eveniment.

#7. Carving: Arta sculpturii în fructe şi legume

Gătitul este nu numai o știință, ci și o artă. Da, nu ai greșit! Fii puțin pictor și sculptor. Și pentru aceasta participă la seminarul „Carving- arta sculpturii în fructe și legume”. La ora 12:00, la Insula Speranțelor (Miron Costin 26). Detalii pe Facebook.

#8. Conferința studențească USM 2017

Invităm toţi studenţii ciclului I licență care îşi fac studiile în cadrul Universităţii de Stat din Moldova, Facultatea de Biologie și Pedologie să participe cu comunicări în cadrul secţiunii Ştiinţe ale naturii şi exacte, atelierul Biologie şi Pedologie, care se va desfășura Joi 23 februarie 2017, aud. 221 orele 14:00. Detalii în eveniment.

#9. Moștenirea operei hasdeiene din perspectiva actualității

Sunteți invitați la conferința științifică „Moștenirea operei hasdeiene din perspectiva actualității”. Moderator: Alexandru Moraru. La ora 14:00, la Hasdeu, detalii pe Facebook.

#10. „Aducem experiența acasă” ediția a 2-a

Pentru cea de-a 2-a ediție a Proiectului „Aducem experiența acasă” marca Consiliul pentru Dezvoltare a Liceului. Este invitată Polina Ceastuhina, fosta elevă a Liceului „Spiru Haret”. La ora 14:30, la Liceul Spiru Haret. Detalii în eveniment.

#11. Jeudi Gras est de retour

Jeudi Gras – joia grasă, numită și joia stridiilor – se reîntoarce în Chișinău la Embargo între ora 16:00 și 21:00. Vinuri albe selecte, seci, Sauvignon Blanc și Chardonnay sunt propuse la pahar cu stridii proaspete, deschise înainte de consum. Ai două stridii de calibrul 2 (mare) plus un pahar cu vin la doar 135 de lei. Pre-plătește până joi comanda și ai porția la 99 de lei. Detalii pe Facebook.

#12. Stockholm School of Economics in Riga info session

Stockholm School of Economics in Riga (SSE Riga), una din universitățile lidere de business și economie din Europa, vă invită la prezentarea programului de Economie și Gestiunea Afacerilor, posibilitățile pentru locuitorii Moldovei, procesul de admitere și programul de Granturi a Guvernului Suedez. La ora 16:30, la Biblioteca Onisifor Ghibu, detalii în eveniment.

#13. Decadența literară. O lansare

Lansare de carte a lui Adrian Ciubotaru, la 18:15, la Librăria din Centru, detalii pe Facebook.

#14. Wine Friendly „Descoperă terroir în pahar”

Sunteți invitați la data de 23 februarie, ora 19:00 în incinta restaurantul Mezzo, pentru a asculta povestea vinului alături de somelierul Mihai Drută: Radacini, Vinaria din Vale, Cricova Winery, Minis Terrios Wines, Asconi Winery. Detalii în eveniment.

#15. Balerina la Cinema Patria

Animaţia 3D „Balerina” prezintă aventura lui Felicie, o tânără orfană care are o singură pasiune: dansul. Alături de Victor, cel mai bun prieten al său care îşi doreşte să devină un inventator renumit, pun la cale un plan extrem de îndrăzneţ pentru a fugi din orfelinat direct la Paris, Oraşul Luminilor şi al tuturor posibilităţilor. Felicie va trebui să lupte mai mult ca niciodată, să se autodepăşească şi să înveţe din greşeli astfel încât să poată transforma în realitate cel mai nebunesc vis al său… Într-o bună zi va deveni cea mai graţioasă balerină de la Opera din Paris. Detalii pe pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente