Comisia Europeană: Corupţia afectează mediul de afaceri în România; OUG 13 a generat riscuri asupra eforturilor anticorupţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Corupţia reprezintă „un obstacol” pentru activităţile de afaceri în România, notează Comisia Europeană într-un document de lucru, subliniind că eforturile anticorupţie au fost expuse riscurilor recent prin încercarea de modificare a Codului Penal prin Ordonanţa guvernamentală de urgenţă 13.

„Corupţia persistă la toate nivelurile şi rămâne un obstacol pentru activităţile de afaceri. Fenomenul corupţiei este cunoscut ca fiind o problemă majoră a României, după cum arată studiile în mod constant şi, recent, raportul elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, precizează un Document de lucru al Comisiei Europene destinat Parlamentului European, Consiliului UE, Băncii Centrale Europene şi Eurogrupului, scrie mediafax.ro.

Chiar dacă „România a intensificat în ultimii ani eforturile de combatere a corupţiei” (…), „ireversibilitatea progreselor anticorupţie a fost expusă riscurilor recent”, notează Executivul UE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...