Chiril Lucinschi renunță la mandatul de deputat și părăsește PLDM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputatul PLDM Chiril Lucinschi a anunțat miercuri că-și va depune mandatul de deputat și că va demisiona și din partidul din care face parte.

Lucinschi și-a motivat decizia prin faptul că postul de televiziune TV 7, pe care îl patronează, își va schimba structura acționariatului și că acest lucru nu-i mai permite să rămână în politică.

Potrivit acestuia, postul de televiziune va fi condus de o „asociație de jurnaliști” care se află în prezent în proces de înregistrare.

„O să fie creată o sursă de informare corectă, care va fi bazată pe adevăr. Va fi o platforma indispensabilă pentru a crește tinerii jurnaliști”, a declarat Chiril Lucinschi.

Lucinschi a decis să cedeze 75% din acțiunile postului de televiziune TV7 noii asociații de jurnaliști.

„Înțelegând că voi fi parte minoritară a acestui proiect și nu vreau să prejudiciez imaginea și să se creeze interpretări greșite, am luat decizia să-mi depun mandatul de deputat și totodată să scriu cerere de retragere din PLDM”, a declarat Lucinschi.

Acesta a spus că este nevoit să părăsească politica deoarece finanțarea asociației de jurnaliști vine din partea unei fundații europene, iar acest lucru face incompatibilă funcția de politician cu activitatea sa ulterioară.

Locul lui Lucinschi în Parlament ar urma să fie luat de către președintele raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...