Germania trimite blindate în Lituania pentru descurajarea agresiunii ruse

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Germania trimite blindate în Lituania, conform planului NATO de descurajare a unei eventuale agresiuni din partea Rusiei, scrie publicația germană Der Spiegel.

Reprezentanții oficiali ai forțelor armate germane au declarat că, recent, la baza militară americană din Grafenwöhr, în vagoane platforma de cale ferată au fost încărcate primele 20 de transportoare blindate „Marder”.

Luni, 20 februarie, șase tancuri „Leopard 2” au fost trimise în localitatea lituaniană Rukk, iar în luna ianuarie, s-a raportat că, în Germania, pe mare, din Statele Unite ale Americii au sosit sute de tancuri, obuziere autopropulsate și alte vehicule militare, destinate desfășurării în statele baltice și Polonia. De la mijlocul lunii ianuarie Lituania a primit deja 120 de containere și 200 de vehicule blindate, notează paginaderusia.ro.

În conformitate cu planul adoptat anul trecut, care prevede consolidarea prezenței militare a Alianței Nord-Atlantice în Europa de Est și statele baltice, un total de 450 de soldați germani vor ajunge în Lituania. Potrivit autorităților militare germane, 300 dintre ei deja se află în țara baltică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...