Tinerii francofoni pot merge pe o săptămână la Zagreb în cadrul unui festival

ZagrebPogled

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) în Europa Centrală și Orientală, în parteneriat cu Universitatea din Zagreb, lansează competiția pentru Festivalul Studenților Francofoni din Europa Centrală și Orientală. Înscrierile se fac până la 17 martie 2017. Ediţia din acest an a festivalului, cu tema „Francofonia creativă”, se va desfăşura între 15 și 19 mai, la Zagreb, Croația.

Competiția este deschisă pentru toți studenții francofoni înscriși într-una dintre universitățile membre ale Agenției Universitare a Francofoniei, printre care și Republica Moldova.

Condiții de eligibilitate:

# Să cunoască limba franceză;
# Să fie înmatriculați la o universitate membră a Agenției Universitare a Francofoniei;
# Să aibă vârsta de cel puțin 18 ani;
# Să demonstreze că este înmatriculat cu frecvență la zi.

Tinerii se pot implica în cadrul festivalului în calitate de voluntari sau participanți.

Cei care își doresc să fie participanți trebuie să completeze formularul online și să atașeze documentele necesare: CV-ul, certificat de înmatriculare, copia la matricolă. Data limită de aplicare este 17 martie 2017.

Cei care își doresc să fie voluntari trebuie să completeze formularul online și să atașeze documentele necesare: CV-ul cu menționarea activităților extracurriculare francofone în care au fost implicați, certificat de înmatriculare. Data limită de aplicare este 1 martie 2017.

Candidații selectați vor participa, timp de o săptămână, la o serie de evenimente științifice, artistice și culturale. Toate cheltuielile de participare sunt acoperite de AUF (transport, asigurare medicală, cazare, mâncare).

În cadrul festivalului, diminețile vor fi consacrate activităților cu caracter academic (conferințe, ateliere).

După-amiezile, dedicate activităților preponderent artistice, se vor desfășura în șase ateliere: coregrafie, teatru, fotografie, cântec, biologie moleculară, jurnalism. Acestea vor fi urmate de concursul „Întrebări pentru un francofon” și de seri tradiționale tematice, care vor permite participanţilor să-şi promoveze țările.

Săptămâna se va încheia pe 19 mai, cu o seară de gală, în cadrul căreia participanții vor prezenta în fața juriului și a unui public larg fructul muncii lor în ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiați.

Pentru detalii suplimentare accesați site-ul oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente