Agenția Mondială Antidoping a suspendat laboratorul de la Bogota

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) a decis să suspende acreditarea laboratorului de control al dopajului de la Bogota, capitala Columbiei, pentru o perioadă de șase luni, din cauza faptului că nu a reușit să îndeplinească standardele internaționale, informează Reuters.

Suspendarea, care a intrat în vigoare luni, 20 februarie, interzice laboratorului să efectueze orice activitate antidoping, inclusiv analize de sânge sau urină, prin această măsură dorindu-se să se ofere laboratorului ocazia să aducă îmbunătățiri concrete operațiunilor sale, pentru a se putea conforma pe viitor, precizează AMA într-un comunicat.

Conform Agenției, suspendarea a survenit din în principal din cauza problemelor legate de analize, care s-au tradus prin nerespectarea Sistemului AMA de evaluare externă a calității (EQUAS).

Pe durata acestei suspendări, eșantioanele vor fi transportate în deplină siguranță către un alt laborator acreditat de AMA, pentru ca sportivii să-și poată păstra încrederea în calitatea analizelor eșantioanelor și în sistemul antidoping, explică Agenția cu sediul la Montreal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...