Ilan Shor, audiat în dosarul Platon: Acesta a fost adus la Judecătoria Buiucani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Orhei Ilan Shor, învinuit în dosarul devalizării băncilor, figurează în calitate de martor în dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon. Primarul a fost adus astăzi pentru audieri, la Judecătoria Buiucani.

Amintim că, Veaceslav Platon, la una din ședințele de judecată, a spus că a fost în relații prietenești cu Ilan Shor și că acesta este un mincinos.

La scurt timp, în cadrul unui interviu, Ilan Shor a venit cu replica: „Platon este un manipulator talentat și un creator de scheme financiare, lipsit de orice scrupule, cinic, care este capabil să convingă cu ușurință interlocutorul că albul este negru, iar negrul este alb. El este omul care va întoarce orice situație astfel încât să fie în avantajul său și va folosi păcatele sale pentru a-i murdări pe alții, inclusiv va modifica cu ușurință povestea așa cum îi trebuie lui și de câte ori va fi nevoie, doar să obțină ceea ce își dorește. Toți cei care îl cunosc personal pe Slava, sigur nu pot să nu fie de acord cu această apreciere”.

Printre cei pe care Platon îi dorește audiați figurează oligarhul Vladimir Plahotniuc, fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei Dorin Drăguțanu, primarul de Orhei Ilan Shor, omul de afaceri Victor Țopa și alții.

De menționat că, Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800.000.000 de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...