(DOC) Nu se lasă până nu ajunge membru al Curţii de Conturi: Respinsă anterior de Parlament, îşi încearcă din nou norocul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea de Conturi (CC) va avea un nou membru. Este vorba despre Violeta Andrieș, candidatura căreia a fost respinsă anterior de Parlament, iar acum, potrivit unui proiect de hotărâre, va fi numită în funcția de membru al CC pe un termen de cinci ani.

Andrieş a fost propusă în funcție de către președintele CC, Veaceslav Untila, candidatura acesteia a fost însă respinsă de Parlament, în ultima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de toamnă, la 23 decembrie 2016, întrucât unii deputaţi s-au arătat deranjaţi de graba în care s-a propus numirea şi au cerut anularea proiectului pentru următoarea sesiune.

Tot în acea şedinţă, în mare grabă, Andrei Munteanu a fost numit în funcția de membru CCRM, chiar dacă documentul fusese înregistrat în aceeași zi, iar deputații nu au văzut decât în timpul ședinței CV-ul acestuia.

În ultimii șase, Violeta Andrieș a activat la CC. În prezent, aceasta deține funcția de șefă a Direcției audit performanță din cadrul Direcției generale auditul gestiunii economice corporative, tehnologiilor informaționale și autorităților de reglementare.

Potrivit legii, plenul Curţii de Conturi este organ colegial, alcătuit din șapte membri, inclusiv preşedintele şi vicepreşedintele CC.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...