România, invitată să se implice în privatizarea companiilor energetice din Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Economiei Republicii Moldova, Octavian Calmîc l-a anunţat marţi pe ministrul Energiei de la București, Toma Petcu, că guvernul de la Chişinău ia în calcul eventuale privatizări a unor societăţi energetice moldoveneşti de stat cu companii româneşti. Cei doi au discutat marţi la Bucureşti despre „identificarea unor noi modalităţi de extindere” în sectorul energiei şi gazelor dintre cele două ţări.

„Viceprim-ministrul Calmîc i-a transmis ministrului Petcu şi disponibilitatea Chişinăului de a lua în calcul eventuale privatizări cu companii româneşti a unor societăţi energetice moldoveneşti controlate de Republica Moldova”, a anunţat Ministerul Energiei, într-un comunicat.

Cei doi demnitari au discutat şi despre prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până în capitala Republicii Moldova, iar pe teritoriul României până la Oneşti.

„Această colaborare este extrem de importantă pentru că ne interesează proiectele de interconexiune cu statele vecine şi în special cu Republica Moldova, atât pe partea de gaze naturale, cât şi de energie electrică”, a declarat Toma Petcu, potrivit News.ro.

Tema interconectării sistemelor de gaze şi electricitate ale celor două state este inclusă într-un Memorandum de Înţelegere semnat de guvernele din Bucureşti şi Chişinău în mai 2015.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...