Viceministrul Economiei dă asigurări că tarifele la căldură nu vor fi majorate, în urma programului cu FMI

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Programul de asistenţă financiară încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) nu prevede majorarea tarifelor la serviciile oferite de întreprinderea de stat „Termoelectrica”. O declaraţie în acest sens a făcut viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta el a subliniat că în condiţiile Programului sunt incluse două puncte şi nici un unul dintre acestea nu se referă la majorarea tarifelor la căldură.

„În primul punct sunt stipulate momentele ce se referă la activitatea întreprinderii, în primul rând recuperarea, precum şi rentabilitatea sa. Al doilea punct prevede măsuri pentru conectarea clădirilor administrative la sistemul centralizat de încălzire, astfel că sporirea capacităţii „Termoelectrica” va duce la scăderea tarifelor”, a spus el, citat de Infotag.

Amintim că, în luna septembrie 2016, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noi tarife la energia termică, majorându-le cu 8,2%, până la 1068 lei pentru o gigacalorie. Hotărârea a fost luată după ce „Termoelectrica” a solicitat o majorare de 27,4%, până la 1257 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...