(video) Semăna cu o navă spațială. Sediul de 5 miliarde de dolari al Apple este aproape gata

applespaceshipaerial
Foto: CBS News

Noul sediu social al Apple care semăna cu o navă spaţială va fi gata la mijlocul acestui an, acesta fiind ultima mare dorinţă a regretatului Steve Jobs. Apple a plătit 5 miliarde de dolari pentru noul sediu din Cupertino, California. Lucrările au început în 2013, la doi ani de la moartea lui Steve Jobs, co-fondator Apple, scrie Capital.ro.

Concepţia arhitecturală a campusului semăna cu un inel imens în interiorul căruia se află un parc cu mulţi pomi şi verdeaţă. În parcul ce va înconjura clădirea vor fi plantaţi circa 6.000 de copaci din 300 de specii diferite. Clădirea are patru etaje de sticlă cu suprafaţa de 260.000 mp, acoperişul cuprinzând panouri solare de 65.000 mp. Steve Jobs spunea că proiectul ”seamănă puţin cu o imensă navă spaţială”.

Proiectul Apple ar urma să se încheie finalizeze în al doilea trimestru al acestui an, iar în interiorul lui ar putea încăpea 12.000 de persoane, dintre care 3.000 ar putea lua loc simultan într-o cafenea. Tot Steve Jobs spunea că va fi „cel mai bun imobil de birouri din toată lumea”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente