Ministru ungar: Cooperarea SUA-Rusia este necesară pentru rezolvarea provocărilor de securitate din Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fără o cooperare între Statele Unite și Rusia, nu va fi posibil să se facă față în mod eficient provocărilor de securitate din Europa, a declarat marți ministrul de externe ungar Peter Szijjarto la New York, unde participă la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, relatează MTI.

Szijjarto a declarat pentru agenția de presă ungară, înainte de o reuniune cu omologii săi, că va analiza situația din Europa după Războiul Rece și modul în care trebuie să se facă față unor provocări și conflicte simultane.

„Aceste conflicte și provocări de securitate nu sunt exclusiv europene, însă multe (…) având componente și cauze globale, împovărează toate în același timp Europa”, a spus ministrul ungar.

Soluțiile la diferitele crize și conflicte armate care amenință securitatea europeană nu depind în mod expres de Europa, a estimat el. „Se pare că o soluție realistă poate fi găsită doar (…) dacă rușii și americanii decid să-și repare relațiile și să treacă la o relație mai pragmatică”, a adăugat el.

„Experiențele noastre istorice sunt foarte clare: Europa, și în special Europa Centrală, a pierdut ori de câte ori a existat un conflict între Est și Vest … Așa că, noi sperăm ca noua administrație americană și administrația rusă să construiască relații mai bune”, a mai spus Szijjarto.

„Încurajăm un dialog între SUA și Rusia bazat pe încredere reciprocă, care să respecte legislația internațională, pentru că, fără o astfel de cooperare, nu va fi dată o lovitură finală Statului Islamic, ceea ce reprezintă singurul mod realist de a pune capăt crizei migranților care afectează Europa”, a mai spus șeful diplomației ungare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...