Peste 110 copii au rămas neșcolarizați în anul de studii 2016-2017, iar peste 140 au abandonat școala

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 110 copii au rămas neșcolarizați, iar peste 140 de adolescenți au abonat studiile în I semestru al anului de studii 2016-2017.

Potrivit Ministerului Educaţiei, dintre cei 115 copii neșcolarizați, 27 nu frecventează treapta primară, iar 88 – treapta gimnazială.

Cei mai mulți copii neșcolarizați sunt din raioanele Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia, Rezina, Soroca, Telenești, dar și din Bălți și Chișinău.

Dintre cei 148 de elevi care au abandonat studiile în I semestru al anului școlar 2016-2017, la treapta primară sunt 19 copii, iar la cea gimnazială – 129 copii.

Cel mai mare număr de elevi care au abandonat studiile se atestă în Chișinău și Bălți, în raioanele Ocnița, Cantemir, Cahul, Râșcani.

Printre cele mai frecvente cauze ale neșcolarizării și abandonului școlar se numără refuzul părinților de a-și înscrie copii la școală, plecarea cu părinții peste hotare, vagabondajul, bolile cu grad de invaliditate sever, starea materială precară.

De obicei, copiii care au abandonat studiile ori sunt în categoria celor ce riscă să abandoneze studiile provin din familii vulnerabile și sărace, familii monoparentale, familii numeroase sau familii de etnie romă. Ei duc lipsă de atenție și susținere din partea părinților, au un interes scăzut față de școală, înregistrează nereușită școlară sau vagabondează.

Menționăm că, în I semestru al anului de studii 2015-2016 numărul copiilor neșcolarizați constituia 91 persoane, iar cel al elevilor care au abandonat studiile – 225 persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...