Un moldovean a încercat să transporte patru bufniţe în Rusia!

Un cetăţean al Republicii Moldova a încercat să transporte în Rusia patru bufniţe fără acte de însoţire. Păsările au fost depistate de specialiştii Rosselhoznadzor din regiunea Breansk şi Smolensk în trenul Chişinău-Moscova.

Bufniţele erau ascunse într-o cutie de carton şi au fost depistate de specialiştii ruşi în unul din vagoanele trenului, la staţia feroviară „Suzemka”.

Pe site-ul Rosselhoznadzor,  se menţionează că păsările erau transportate fără acte de însoţire, necesare în astfel de cazuri.

În cadrul cercetărilor s-a constatat că proprietarul bufniţelor intenţiona să le transporte în Moscova, pentru ca ulterior să le vândă.

Păsările au fost returnate, iar moldoveanul s-a ales cu amendă.

Autoritatea rusă a precizat că importul în Rusia al păsărilor vii și al animalelor trebuie să se efectueze în conformitate cu normele de transport, cu permisiunea Rosselhoznadzor și cu documentele însoțitoare care confirmă executarea cerințelor veterinare și sanitare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.